Video

Apple predstavlja iPhone 15 Pro u live-action manga filmu 'Ponoć'

Autor: Biznis.ba
Apple predstavlja iPhone 15 Pro u live-action manga filmu 'Ponoć'
Foto: TBWA\Media Arts Lab Tokyo

Najnoviji dio kampanje tehnološkog diva "Snimljeno na iPhoneu" je live-action adaptacija manga serije "Ponoć".

Appleova kontinuirana kampanja "Snimljeno na iPhoneu" uhvatila je trenutke s različitih interesa tokom godina, bilo da je riječ o radu filmskih studenata ili glazbenom spotu za pop zvijezdu Oliviju Rodrigo, u pokušaju da pokaže kreativne mogućnosti iPhonea.

Za svoj najnoviji napor, tehnološki div se oslanja na uzbuđenje u pop-kulturi oko mange, potez koji bi mu mogao pomoći da se angažira s potrošačima dok istovremeno ističe što iPhone 15 Pro ima za ponuditi.

Appleov "Ponoć" je live-action adaptacija popularne mange iz 1986. godine, koju je napisao Osamu Tezuka. 19-minutni film, snimljen u potpunosti na iPhoneu 15 Pro, priča priču o taksistu i čudnim putnicima koje susreće dok obavlja noćne vožnje prije nego što naiđe na kamiondžiju Kaede, koja bježi od plaćenog ubojice. Adaptacija, koja kombinira originalne manga stripove stvorene od strane Tezuke, napisao je Yusuke Watanabe, scenarist televizije, animea i filmova, a režirao ju je Takashi Miike ("Audicija").

Film "Ponoć" je snimljen na način koji bi mogao istaknuti sposobnosti snimanja pri slabom osvjetljenju i filmske sposobnosti iPhonea 15 Pro. Napomena, film kombinira live-action snimke s CGI-jem, koristeći LiDAR skener telefona u postprodukciji kako bi stvorio 3D model za bazu taksija i njegov karakteristični peti točak. Film također ima za cilj pokazati pažnju na detalje iPhonea 15 Pro i njegove sposobnosti stabilizacije, kao što se vidi tijekom live-action borbenih scena, prema informacijama iz izdanja. Napor je vodila TBWA\Media Arts Lab Tokyo.

Najnovija kulturna igra Applea je vjerojatno pokušaj da se pojača prodajni momentum iPhonea, koji je CEO Tim Cook povezao s snažnim rezultatima tvrtke u posljednjem kvartalu, iako je iPhone 15 u nekim područjima nedavno vidio slabu potražnju. Tehnološki div je prijavio prihod od 119,6 milijardi dolara, što je porast od 2% u odnosu na prethodnu godinu, u prvom kvartalu fiskalne 2024. godine koji je završio 30. decembra, prema najnovijem izvještaju o zaradi.

Film "Ponoć" je podijeljen na YouTubeu 6. marta i premijerno će se prikazati na Apple TV-u i japanskoj streaming usluzi Abema TV 7. marta. Također, originalni manga časopis će na naslovnici svog izdanja iz marta prikazati likove iz filma. Niz dodatnih kanala će podržati napor, uključujući prikazivanje filma i sadržaja iz kulisa u odabranim taksijima diljem Tokija tijekom večernjih sati, što bi moglo pomoći Appleu da privuče pažnju potrošača koji direktno ne traže informacije o njemu.

Pored Applea, nekoliko drugih je također iskoristilo uzbuđenje oko animea i mange u nadi da će ostvariti jaču povezanost s potrošačima. U februaru je McDonald's pokrenuo kampanju i promociju "WcDonald's" inspiriranu načinom na koji se brend često prikazuje u animeu i mangi, što je uključivalo i novi umak, pakiranje i epizodni sadržaj. U drugom primjeru, Ikea je prošle godine pokrenula TikTok kampanju usmjerenu na potrošače Generacije Z koja je college trenutke pretvorila u anime umjetnost.