Uskoro svima dostupna

Spotify dodaje dugoočekivanu opciju

Autor: Biznis.ba
Spotify dodaje dugoočekivanu opciju
Foto: Unsplash

Spotify u novoj beta verziji podržava spotove za svega nekoliko muzičkih izvođača, ali će se ta podrška uskoro proširiti.

U novoj beta verziji Spotifya dostupan je prikaz muzičkih spotova tokom slušanja glazbe. Riječ je o mogućnosti koju su korisnici dugo zazivali, a koja je trenutno dostupna za testiranje u 11 zemalja.

Kako prenosi The Verge, pregledavanje muzičkih spotova odvija se u Now Playing odjeljku klikom na ikonu Switch to Video. Odabirom te funkcije, pjesma će automatski početi ispočetka te će se spot pojaviti na sredini ekrana, prneosi Bug hr.

Ukoliko se korisnik predomisli i želi samo slušati muziku, utoliko će to moći napraviti klikom na Switch to Audio.

„Muzički spotovi su važan alat mnogih umjetnika i prirodno je da se nalaze na istom mjestu koje više od pola milijarde ljudi bira za slušanje glazbe“, saopćio je Charlie Hellman, potpredsjednik i voditelj muzičkih proizvoda u Spotifyu.

Opcija je trenutno dostupna beta testerima Spotifya u Ujedinjenom Kraljevstvu, Njemačkoj, Italiji, Nizozemskoj, Poljskoj, Švedskoj, Brazilu, Kolumbiji, Indoneziji, Keniji i na Filipinima te podržava spotove za svega nekoliko izvođača.

Iz Spotifya napominju da će opcija uskoro biti globalno dostupna svima te da će uključivati nekoliko hiljada spotova različitih izvođača.