uskoro stiže

Poznato šta sve Apple donosi u iOS 18

Autor: Biznis.ba
Poznato šta sve Apple donosi u iOS 18
Foto: Unsplash

Predstojeći iOS 18 navodno stiže sa važnim funkcijama i novim dizajnom.

Iako ove informacije nisu zvanično potvrđene, njihovo predstavljanje se očekuje na WWDC-u 2024, a evo najkorisnijih novih funkcija.

Apple najvjerovatnije planira veliku AI transformaciju za Siri, ali moguće je da će raditi samo na predstojećoj liniji iPhone 16 i novijim modelima. Nadogradnje za Siri mogle bi da uključe ​​"prirodnije" razgovore i bolju personalizaciju korisničkog iskustva.

Apple navodno planira da pokrene potpuno novu prodavnicu aplikacija za AI programe trećih strana kako bi ih korisnici mogli lakše naći, sve na jednom mjestu. Ako se to zaista i desi, vjerovatno će porasti broj AI aplikacija stvorenih za iOS 18, piše Tech Radar.

Praktičniji početni ekran

Sa iOS-om 18 konačno bismo mogli dobiti više slobode u prilagođavanju početnih ekrana. Korisnici će navodno moći slobodnije da organizuju ikone i da stvaraju prazne prostore između ikonica. Ovo je velik korak za personalizaciju početnog ekrana, a istovremeno je i mogućnost koju korisnici Androida imaju već dugo.

Vizuelna nadogradnja

Kao i preuređenje početnog ekrana, iOS 18 će navodno dobiti i veliku vizuelnu nadogradnju, ali u ovom trenutku je nemoguće reći kako bi tačno mogao da izgleda iOS 18.