Tehnološki gigant

Google najavio velike promjene

Autor: Biznis.ba
Google najavio velike promjene
Foto: Shutterstock

Sundar Pichai, izvršni direktor Googlea, najavio je internu reorganizaciju nekoliko timova unutar kompanije.

Ovime će biti stvoren tim za platforme i uređaje u kojemu su ujedinjeni timovi za Google Android i hardverski timovi. Pridružit će im se i neki drugi timovi kako bi dodatno razvili Googleov softver za umjetnu inteligenciju.

Timu platformi i uređaja pridružit će se i drugi Googleovi istraživački timovi koji se fokusiraju na računalnu fotografiju i inteligenciju na uređaju. Pichai navodi kako će ovaj potez donijeti "značajno AI iskustvo" na Googleove uređaje i platforme, piše Android Central.

Prema Pichaiju, proces restrukturiranja provodit će se u četiri dijela, ali svježe najavljeni tim za platforme i uređaje označava veliku promjenu za Google. Na čelu novog tima bit će Rik Osterloh, koji će nadgledati isporuku "proizvoda i iskustava više kvalitete" za korisnike i partnerske firme.

Pichai je također objavio da će Sameer Samat, potpredsjednik upravljanja proizvodima i Androida, postati voditelj cijelog ekosistema Androida. Navodi i kako će kompanija ujediniti timove odgovorne za izgradnju modela potrebnih za istraživanje i Google DeepMind kako bi pojednostavili proces razvoja računalnih modela.