Britanski vozač

Legendarni David Coulthard vozit će F1 bolid na Red Bull Showrun u Sarajevu

Autor: Biznis.ba
Foto: Red Bull Showrun

Za sve one koji nestrpljivo čekaju juni i najavljeni spektakularni show Red Bull Showrun u Sarajevu, imamo sjajne vijesti! Naime, britanski F1 vozač David Coulthard dolazi u glavni grad BIH, gdje će voziti bolid Formule 1.

Kao što je već poznato, u Sarajevu će 9. juna biti održan događaj Red Bull Showrun, koji donosi cjelodnevni i bogat zabavni program za sve one koji tog dana budu u našem gradu. Glavna zvijezda programa je RB7, šampionski F1 bolid Red Bull Racinga iz 2011. godine, kojim će upravljati slavni David Coulthard. On je to potvrdio u poruci koju je snimio i poslao u sklopu najave Red Bull Showruna.

“Zdravo Sarajevo, ovdje David Coulthard. Stavit ću svoju kacigu, navući odijelo i 9. juna dolazim u Sarajevo na Red Bull Showrun. Radujem se što ću izaći s bolidom na ulice i što ću vas vidjeti tamo”, poručio je Coulthard.

Kako je najavljeno ranije, bolid će se kretati trasom od Marijinog Dvora do Mašinske škole i nazad pored Zemaljskog muzeja BiH, gdje će publika okupljena oko staze imati priliku da ga uživo vidi i čuje njegov impresivni zvuk.

No, to nije sve, jer pored F1 bolida, svi prisutni će moći uživati i u nastupu njemačkog dvojca iz svijeta drifta pod nazivom Red Bull Driftbrothers, a svoj show će demonstrirati i virtuoz na stunt motociklu Arūnas Gibieža.

Dio programa su muzički nastupi i after partyji, tako da će prisutnima, kojih se očekuje i više od 50.000, dan biti sjajno ispunjen. Treba napomenuti da će svi zainteresovani moći pratiti Red Bull Showrun potpuno besplatno, no oni koji žele osigurati najbolja mjesta, mogu kupiti ulaznice za Fan Pit, odnosno zone s tribinama i sjedećim mjestima.

Prodaja ulaznica je u toku online ili na prodajnim mjestima servisa Kupikartu.ba. Cijene ulaznica za Fan Pit tribine A i C koštaju 119 KM, dok je za tribine B i D potrebno izdvojiti 99 KM. Količine su ograničene, ali ulaznica još uvijek ima. Stoga požurite i osigurajte neometan pogled na svu akciju koju donosi Red Bull Showrun.

Ipak, za one koji 9. juna ne budu u prilici da borave u Sarajevu, direktan prijenos spektakla Red Bull Showrun osiguran je na Sport Klubu.