izmjene

Novi dizajn i tehnološka poboljšanja Genesisa GV70

Autor: Biznis.ba
Novi dizajn i tehnološka poboljšanja Genesisa GV70
Foto: X

​Genesis je pripremio blago dotjerani SUV model GV70 koji će se u Južnoj Koreji pojaviti u maju, prije nego što bude lansiran na globalna tržišta.

Izgled ostaje veoma sličan odlazećem GV70, uz određene izmjene.

Ističu se dotjerana prednja maska, dvolinijski farovi koji koriste najnoviju MLA tehnologiju brenda, izmjenjeni donji dio prednjeg branika, novi 19-inčni Hyper Silver točkovi, revidirani zadnji spojler i izduvni završnici novog oblika.

Što se tiče unutrašnjosti, GV70 odbacuje odvojenu digitalnu instrument tablu i ekran infotainmneta odlazećeg modela u korist jednog ekrana od 27 inča. Eliptični oblik ekrana koji se koristi za kontrolu klime također je uklonjen u korist jednostavnijeg pravougaonog displeja, prenosi Autoblog rs.

Tu su i novi volan (sličan onom kod novog GV80 za modelsku godinu 2025), kao i izmjenjeni sistem ambijentalnog osvjetljenja.

GV70 Sport verzija standardno dolazi sa posebnom G-Matrix maskom, većim otvorima za vazduh, tamnim metalik točkovima od 21 inča, tamnim hromiranim zadnjim difuzorom, sportskim volanom i narandžastim kontrastnim šavovima.

Genesis za sada nije objavio specifikacije pogonskih agregata za dotjerani GV70, ali se očekuju iste opcije motra kao i do sada. To znači 2,2 litarski četvorocilindrični turbo dizel, 2,5 litarski turbo četvorocilindrični benzinac i 3,5 litarski V6 twin-turbo.

Na kraju, GV70 Electrified je vjerovatno također predviđen za modifikacije.