Ne računajući neregistrovane korisnike

Impresivan rast YouTubea: 1,8 milijardi mjesečnih posjeta

image

YouTube posjećuje 1,8 milijardi registrovanih korisnika svakog mjeseca, ne računajući neregistrovane korisnike.

“Izuzetno je važno i za mene i sve na YouTube da se razvijamo odgovorno“, rekla je Susan Wojcicki, izvršna direktorka YouTube – “Ne postoje instrukcije kako se ovako velika platforma može razvijati, ali bitno je da na pravoj strani istorije“.

Inače, YouTube se već više od godinu dana bori da izbalansira potrebe oglašivača i njihovih očekivanja sa slobodom kreativnosti. Prošle godine, oglašivači su bojkovali YouTube nakon što su njihove reklame bile objavljivane na uvredljivim video-klipovima. YouTube je odgovorio agresivno povlačem osjetljivih klipova.

Inače, statistika pokazuje da se svakog minuta postavi preko 400 sati video materijala na YouTube, što otežava kompaniji selekciju onoga što smije i ne smije da ide na sajt, pa je i povećanje kontrole i zapošavanje novih ljudi koji će pregledati sadržaj bilo neminovno.


Biznis.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Dijaspora investira

Nada u povratak: Almir Hodžić u Trnopolju proizvodi stočnu hranu

Almira Hodžića pronalazimo na farmi u Trnopolju. Posljednjih dana radi intenzivno na pripremama za izgradnju objekta i silosa koji će služiti za proizvodnju stočne hrane pri kompaniji FANA Arifagić.