Autoindustrija

Lamborghini Diablo VT 6.0 SE prodat za 412.000 dolara

image Foto: Biznis.ba

Diablo je bio vjerovatno najbrutalniji automobil s kraja milenijuma, ali i prvi Lamborghini koji je vozio preko 320 km/h.

Diablo je bio automobil koji je učinio marku popularnom. Tokom nešto više od decenije proizvodnje, od 1990. do 2001. godine,  fabriku je napustilo oko 2.900 primjeraka. A među njima je bilo samo 42 koji su kombinovali ono najbolje što je Lamborghini tada (i sada, rekli bi neki) mogao da ponudi.

Ime mu je VT 6.0 SE i predstavlja vrhunac desetogodišnjeg kontinuiranog razvoja, ali i prve kontakte sa Audijem koji je tada već bio vlasnik. Kombinuje pogon na sva četiri tročka sa modela VT, ali i moćniji motor sa GT verzije, 6.0 V12 sa 558KS.

Kao što smo rekli, proizvedena su 42 primjerka, po 21 u Oro Elios zlatnoj boji i isto toliko u Marrone Eklipsis braon nijansi. Ovaj primjerak spada u red ovih drugih kao ukupno 40. po redu, sa kompatibilnom braon kožom u kabini, ali i tada najnovijom generacijom DVD navigacije.

Međutim, ono po čemu je ovaj primjerak poseban je besprijekorno stanje. Pomalo tužno, ali ovaj automobil put praktično nije video, već je životni vijek proveo u mraku klimatizovanih garaža svojih vlasnika.

U međuvremenu je nakupio tek 22,5 km. Da, nije pravopisna greška, zaista je prosječno vozio godišnje nešto više od hiljadu metara.

Automobil je sada opet promijenio vlasnika, i to uz iznos kojem se niko nije nadao. Postigao je cijenu od impresivnih 412.000 USD, piše Index.hr.


Biznis.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Dijaspora investira

Nada u povratak: Almir Hodžić u Trnopolju proizvodi stočnu hranu

Almira Hodžića pronalazimo na farmi u Trnopolju. Posljednjih dana radi intenzivno na pripremama za izgradnju objekta i silosa koji će služiti za proizvodnju stočne hrane pri kompaniji FANA Arifagić.