Ogroman projekt

Microsoft u Washingtonu gradi minijaturni grad za zaposlenike

image Screenshot: Youtube

Microsoft je najavio ogroman projekt renoviranja svog kampusa u gradu Redmond, u saveznoj državi Washington, a gradit će se sljedećih sedam godina.

Novim minijaturnim gradom, kako ga naziva Microsoft, žele stvoriti "otvoreniju i neformalniju radnu atmosferu". Prema objavljenom videu koji pokazuje budući izgled kampusa može se vidjeti da će funkcionirati kao manji grad.

Najavljuju 18 novih zgrada i trg veličine 8.100 kvadratnih metara, koji bi trebao moći primiti 12 hiljada ljudi. Unutar kampusa će se nalaziti i dva terena za fudbal i igralište za kriket.

Kampus, odnosno grad, će biti podijeljen i u kvartove za pojedine Microsoftove timove, a novim mostom bit će spojen s budućom Redmond Technology Transit Station, koja će proraditi 2023. godine.

Sadašnji kampus otvoren je 1986. godine, a s vremenom je narastao na 125 zasebnih zgrada, koje su raspoređene na 740 hiljada kvadratnih metara. Na kampusu trenutno radi između 30 i 40 hiljada Microsoftovih zaposlenika.Biznis.ba / Klix.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Dijaspora investira

Nada u povratak: Almir Hodžić u Trnopolju proizvodi stočnu hranu

Almira Hodžića pronalazimo na farmi u Trnopolju. Posljednjih dana radi intenzivno na pripremama za izgradnju objekta i silosa koji će služiti za proizvodnju stočne hrane pri kompaniji FANA Arifagić.