Poljska kompanija

Yoko Ono proizvođaču pića "John Lemon" prijeti drakonskom kaznom

image Foto: Biznis.ba

Udovica legendarnog Beatla Johna Lennona zaprijetila je poljskoj kompaniji drakonskom novčanom kaznom ako ne promijeni ime pića "John Lemon" koje asocira na ime njezina pokojnog supruga.

Advokati koje je angažirala Yoko Ono obavijestili su poljskog proizvođača da će morati platiti 5.000 eura na dan i još 500 eura za svaku prodanu bocu pića ako ne promijeni naziv.

Kompanija je shvatila da se udovica ne šali te je ime promijenila u "On Lemon".

Poljska kompanija tvrdi da se nikako nije vodila idejom o korištenju Lennona kao zaštitnog znaka. U to je teško povjerovati jer među marketinškim materijalom brenda objavljenom na Facebooku i John Lemona Ireland stoji slika pjevača, riječi "let it be" te prepoznatljiv par naočala s okruglo izrezanim staklima, prenosi Hina.

Advokati proizvođača tvrde da su trgovačku marku registrirali 2014., a zaštitni znak John Lennon registriran je tek 2016.Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Bosanska Posavina

Korparstvom se bavi još samo nekoliko porodica: Od pruća stvaraju čuda i ne daju da zanat zamre

Korparstvo je zanat u Bosanskoj Posavini star više od stotinu godina, a brojne porodice dugo su, izrađujući predmete od vrbovog pruća, imale posao na kućnom pragu i sigurnu egzistenciju. Ovi ljudi znali su od pruća isplesti korpe, ukrasne predmete, pa i namještaj - stolove i stolice za bašte.