Društvene mreže

Twitter u finansijskim problemima, testiraju uslugu pretplate za premium korisnike

image

Uprava Twittera počela je sa testiranjem usluge za preplatu, koja će korisnicima za 99 dolara mjesečno omogućiti promociju i prikazivanje tvitova i kod onih koji ne prate tog korisnika, objavili su iz kompanije.

Glasnogovornik Twittera izjavio je kako je program u fazi testiranja, a trenutno ga koristi mali broj privatnih korisnika. Ukoliko se pokaže uspješnim, onda bi mogao doprinijeti rastu prihoda Twittera koji su u posljednje vrijeme negativni.

"Vi samo morate nastaviti koristiti Twitter, a vaši tvitovi od sada će biti vidljivi znatno većoj publici", saopćeno je.

Unatoč lošim prihodima, broj korisnika ove društvene mreže sve donedavno je rastao. Međutim, posljednji izvještaj pokazuje da se broj korisnika od marta do juna nije povećao, nego je zastao na 328 miliona.

Spekulacije o uvođenju ovog programa pojavile su se odavno, ponajviše zbog toga što se ispostavilo da Twitter znatno više koriste oni koji ne produciraju nego samo pregledavaju sadržaj.


Biznis.ba / Klix.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Tradicija od 1869.

Zadruga Livač u blizini Banje Luke dnevno proizvede 100 kg trapista po "tajnoj recepturi"

Jedna od mnogih asocijacija na pomen imena Banje Luke je, bez ikakve sumnje, i čuveni sir trapist, s recepturom koju su u grad na Vrbasu donijeli katolički redovnici, pristigli ovdje još 1869. godine i osnovali samostan Marija Zvijezda, a potom kroz proizvodnju sira, piva, sukna i drugih artikala predstavljali privredni zamajac ovog dijela Bosne i Hercegovine.