Velika dominacija Applea

Ovo je najpopularniji telefon 2016.

image

Analitičari iz IHS Markita objavili su istraživanje prema kojem je vrh liste najprodavanijih telefona okupirao Apple sa svoja četiri telefona.

Tek na peto mjesto ugurao se Samsungov Galaxy S7 edge, piše 24sata.hr.

Appleov godinu i pol stari iPhone 6S bio je najprodavaniji telefon prošle godine te je nadmašio i puno novije rivale poput Samsungova Galaxyja S7. Analitička kuća IHS Markit prati isporuke više od 350 modela telefona, a prema njihovim podacima 6S se lani isporučio u 60 miliona primjeraka.

Apple je dominirao vrhom liste pa su tako iPhone 7 i 7 Plus zauzeli sljedeća dva mjesta s 50 i 25 miliona isporučenih uređaja, a nešto manje na četvrtom mjestu je zauzeo iPhone 6S Plus.
Ostatkom liste najpopularnijih deset telefona dominira Samsung, a na sedmo mjesto uspio se ugurati tek Oppo s modelom A53. Samsungov najpopularniji telefon bio je Galaxy S7 Edge (5.), dok je obični S7 na devetom mjestu. Zajedno su ova dva telefona ostvarila i 10 milijuna više isporuka nego njihovi prethodnici. Osim S7 telefona, preostala tri Samsungova uređaja na listi najprodavaniji pripadaju slabijoj J seriji. Zanimljivo, ova lista pokazuje dominaciju Applea i Samsunga jer se među Top 10 telefona nije uspio ugurati nitko od ostalih tržišnih divova poput Huaweija, LG-a, Lenova ili HTC-a.


Biznis.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Pokrenuo biznis u Živinicama

VIDEO / Suad Bešlić: Čovjek koji se vratio kako drugi ne bi otišli

U okviru USAID Projekta "Jačanje uloge dijaspore u ekonomskom razvoju BiH" predstavljena je videopriča o Suadu Bešliću, poduzetniku koji se vratio iz Njemačke da bi pokrenuo biznis u Živinicama.