Urinirala u kantu

Amerikanka dobila odštetu od 1,25 miliona dolara jer joj je zabranjeno da ode u toalet

image Foto: Ilustracija

Bivša učenica iz Californije je dobila odštetu od 1,25 miliona dolara nakon što je tužila školu u kojoj joj nije dozvoljeno da ode u toalet.

Vrhovni sud je donio odluku u korist bivše učenice koja je tužila školu zbog incidenta iz 2012. godine. Ona je tražila dozvolu da ode u toalet, a kada joj je to zabranjeno, urinirala je u kantu. Prvobitno je tražila odštetu od 25.000 dolara, ali je odbijena. Tvrdila je da je zbog incidenta bila u depresiji te da je pokušala izvršiti samoubistvo.

Stav škole je da nastavnica Gonja Wolf nije namjeravala poniziti učenicu. Umjesto da joj dozvoli da ode u toalet, Wolf je učenicu poslala u prostoriju do učionice, gdje je mogla urinirati u kantu.

Bivša učenica je od tada promijenila dvije škole zbog ismijavanja kojem je bila izložena nakon incidenta.

Odlukom suda je školi naloženo da plati odštetu u iznosu od 1,25 miliona dolara, ali i troškove liječenja od 41.000 dolara. Učiteljica je suspendovana, a u školu se nikada nije vratila. Također, škola je uputila izvinjenje porodici učenice.


Biznis.ba / Klix.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Građevinac iz Bugojna

FOTO / Ramiz Ahmetović sagradio 170 munara: U svaku od njih ugrađen je dio mene

Munara ili minaret, potiče od arapske riječi manara, a ima značenje “svjetionik”. Vitke i visoke, prislonjene uz džamije, munare su značajna obilježja za brojne gradove u regiji i svijetu. Osim toga, predstavljaju simbol vjere islama i jedan su od najkarakterističnijih oblika u islamskoj arhitekturi.