Urinirala u kantu

Amerikanka dobila odštetu od 1,25 miliona dolara jer joj je zabranjeno da ode u toalet

image Foto: Ilustracija

Bivša učenica iz Californije je dobila odštetu od 1,25 miliona dolara nakon što je tužila školu u kojoj joj nije dozvoljeno da ode u toalet.

Vrhovni sud je donio odluku u korist bivše učenice koja je tužila školu zbog incidenta iz 2012. godine. Ona je tražila dozvolu da ode u toalet, a kada joj je to zabranjeno, urinirala je u kantu. Prvobitno je tražila odštetu od 25.000 dolara, ali je odbijena. Tvrdila je da je zbog incidenta bila u depresiji te da je pokušala izvršiti samoubistvo.

Stav škole je da nastavnica Gonja Wolf nije namjeravala poniziti učenicu. Umjesto da joj dozvoli da ode u toalet, Wolf je učenicu poslala u prostoriju do učionice, gdje je mogla urinirati u kantu.

Bivša učenica je od tada promijenila dvije škole zbog ismijavanja kojem je bila izložena nakon incidenta.

Odlukom suda je školi naloženo da plati odštetu u iznosu od 1,25 miliona dolara, ali i troškove liječenja od 41.000 dolara. Učiteljica je suspendovana, a u školu se nikada nije vratila. Također, škola je uputila izvinjenje porodici učenice.


Biznis.ba / Klix.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Dijaspora investira

Nada u povratak: Almir Hodžić u Trnopolju proizvodi stočnu hranu

Almira Hodžića pronalazimo na farmi u Trnopolju. Posljednjih dana radi intenzivno na pripremama za izgradnju objekta i silosa koji će služiti za proizvodnju stočne hrane pri kompaniji FANA Arifagić.