BiH

Bankarska garancija od 18 miliona € za dionicu Prnjavor-Doboj

image Foto: Arhiva

Konzorcijum "Integral inženjering" iz Laktaša i "Granit" iz Skoplja osigurali su bankarsku garanciju od 18 miliona eura za izvođenje radova na dionici autoputa od Prnjavora do Doboja, izjavio je ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović.

Bankarska garancija od 18 miliona eura je 10 posto od ukupne vrijednosti projekta. Čubrilović je naveo da će Javno preduzeće "Autoputevi Republike Srpske" u ponedjeljak imati kompletiranu dokumentaciju i očekuje da krajem naredne nedjelje sa izvođačima bude potpisan protokol o izgradnji ove dionice autoputa.
 
"Period za obezbjeđivanje garancije koristili smo za pripremne radnje za otpočinjanje radova i očekujemo da najkasnije 10 dana od potpisivanja ugovora počne gradnja", rekao je Čubrilović za Alternativnu televiziju. On kaže da je projekat druge dionice autoputa od Banje Luke do Prnjavora dobio kod u Evropskoj investicionoj banci što znači da je u poodmakloj fazi za odobravanje kredita.
 
"Ukoliko u septembru uspješno okončamo razgovore sa Evropskom investicionom bankom, realno je očekivati da proceduru za izvođenje radova druge dioncie završimo u naredna tri do četiri mjeseca", istakao je Čubrilović i dodao da je proljeće naredne godine realan rok za početak gradnje, ako ne bude žalbi.
 
 
 
Biznis.ba/SRNA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Porodica Vuković

FOTO: Proizvodili cvijeće iz nužde, danas respektabilni proizvođači

Goran Vuković iz Gomjenice kod Prijedora već petnaest godina zajedno sa porodicom uzgaja cvijeće i povrće. Ni on, ni supruga nisu imali zaposlenje i odlučili su da se bave proizvodnjom cvijeća. Imaju dvije odrasle kćerke koje im pomažu u poslu, a s njima rade i Goranov brat i snaha.