Okupljalište vodećih turističkih kompanija

Turistička zajednica KS-a na Riyadh Travel Fairu

image

Predstavnici Turističke zajednice Kantona Sarajevo (TZKS) borave u saudijskoj prijestolnici, Rijadu, gdje se održava "Riyadh Travel Fair", značajni godišnji događaj na kojem se okupljaju vodeće turističke kompanije Saudijske Arabije i zemalja iz ostalih dijelova svijeta.

Za deset godina koliko postoji, sajam je postao važno mjesto za predstavljanje novih turističkih proizvoda i ponuda, a koliko je važno pojaviti se na njemu najbolje dočarava podatak da Saudijci drže prvo mjesto u svijetu kao turisti koji najviše troše na putovanjima.
 
- Oko četiri miliona Saudijaca godišnje na putovanja u inostranstvo potroši više od osam milijardi dolara - kazao je Feni direktor Ureda za podršku turizmu Turističke zajednice KS Faruk Čaluk.
 
Istakao je da Sajam obično za četiri dana posjeti više od 30.000 posjetilaca te da je osim saudijskih, tu i veliki broj stranih tour operatera, hotelijera, biznismena, novinara kao i blogera.
 
Prvog dana sajma promotivni štand TZKS posjetio je i ambasador BiH u Saudijskoj Arabiji Senahid Bristrić, ne krijući svoje oduševljenje zbog činjenice da se Sarajevo i BiH po prvi put samostalno predstavljaju na tom tržištu na kojem postoji interes za BiH.

 

Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Porodica Vuković

FOTO: Proizvodili cvijeće iz nužde, danas respektabilni proizvođači

Goran Vuković iz Gomjenice kod Prijedora već petnaest godina zajedno sa porodicom uzgaja cvijeće i povrće. Ni on, ni supruga nisu imali zaposlenje i odlučili su da se bave proizvodnjom cvijeća. Imaju dvije odrasle kćerke koje im pomažu u poslu, a s njima rade i Goranov brat i snaha.