Pomoćnica ministra za trgovinu i turizam TK

VIDEO / Huremović: TK ima potencijal da postane turistički centar

image Foto: FENA

Pomoćnica ministra za trgovinu i turizam Tuzlanskog kantona Dželmina Huremović izjavila je danas na "Turističkom forumu 2017" u Tuzli da Tuzlanski kanton ima potrebne preuvjete da, od nekada industrijskog, postane turistički centar.

- U prethodnom sistemu, prije dvije ili tri decenije, Tuzli je dodijeljena uloga industrijskog bazena koja baš i nije lijepa te je zbog toga zapostavljen razvoj turizma - istakla je Huremović.

Navela je da Tuzlanski kanton raspolaže izuzetno bogatim kulturno-historijskim naslijeđem, prirodnim ljepotama i termo-mineralnim izvorima tako da ulaganje u turizam svakako ima svoju šansu.

- Stavljanjem u funkciju određenih turističkih resursa, povezivanjem javnog i privatnog sektora te ozbiljnim poduzetničkim poduhvatima Tuzlanski kanton može razviti gotovo sve vidove turističke djelatnosti, poput lovno-ribolovnog, sportsko-rekreativnog, banjskog i zdravstvenog turizma i slično - rekla je Huremović.

Potcrtala je da je turizam generalno jedna od najbrže rastućih privrednih grana koja uz sebe veže i druge djelatnosti poput trgovine, građevinarstva, finansijskih usluga i drugog te utječe na broj zaposlenih, rast BDP-a, strane investicije i druge makroekonomske indikatore koji su vrlo bitni za svaku zemlju.Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Vozač ratraka

Nihad Rezibegović godinama uređuje staze na Bjelašnici: Ovaj posao zahtijeva hrabrost i iskustvo

Kada žičare stanu i ljubitelji zimskih sportova odu da se ugriju i odmore, onda na padine Bjelašnice dolazi sasvim drugačija ekipa. Umjesto da skijaju, oni ratrakom pripremaju staze za skijaše. Imali smo privilegiju provozati se i "urediti" jednu stazu s Nihadom Reizbegovićem, iskusnim uposlenikom preduzeća ZOI'84 i šefom baze.