Pomoćnica ministra za trgovinu i turizam TK

VIDEO / Huremović: TK ima potencijal da postane turistički centar

image Foto: FENA

Pomoćnica ministra za trgovinu i turizam Tuzlanskog kantona Dželmina Huremović izjavila je danas na "Turističkom forumu 2017" u Tuzli da Tuzlanski kanton ima potrebne preuvjete da, od nekada industrijskog, postane turistički centar.

- U prethodnom sistemu, prije dvije ili tri decenije, Tuzli je dodijeljena uloga industrijskog bazena koja baš i nije lijepa te je zbog toga zapostavljen razvoj turizma - istakla je Huremović.

Navela je da Tuzlanski kanton raspolaže izuzetno bogatim kulturno-historijskim naslijeđem, prirodnim ljepotama i termo-mineralnim izvorima tako da ulaganje u turizam svakako ima svoju šansu.

- Stavljanjem u funkciju određenih turističkih resursa, povezivanjem javnog i privatnog sektora te ozbiljnim poduzetničkim poduhvatima Tuzlanski kanton može razviti gotovo sve vidove turističke djelatnosti, poput lovno-ribolovnog, sportsko-rekreativnog, banjskog i zdravstvenog turizma i slično - rekla je Huremović.

Potcrtala je da je turizam generalno jedna od najbrže rastućih privrednih grana koja uz sebe veže i druge djelatnosti poput trgovine, građevinarstva, finansijskih usluga i drugog te utječe na broj zaposlenih, rast BDP-a, strane investicije i druge makroekonomske indikatore koji su vrlo bitni za svaku zemlju.Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Closenger

Mladi Eniz Vuković iz Gradačca kreirao novu društvenu mrežu svjetskog nivoa

Bosanac Eniz Vuković (23), programer iz Gradačca, kreirao je closenger, novu društvenu mrežu svjetskog nivoa poput facebooka.