Biseri BiH

Vodopad "Kravica" spreman za novu turističku sezonu

image

U okviru priprema za turističku sezonu radnici JP „Parkovi“ Ljubuški i članovi Ronilačkog kluba „Šrek“ organizirali su čišćenje korita rijeke Trebižat u dijelu vodopada Kravica. Iz korita rijeke izvađena je veća količina otpada, granja i mulja koja se u zimskim mjesecima taložila na riječnom tlu.

Najveća atrakcija

Inače, vodopad Kravica je u ovogodišnju turističku sezonu ušao s brojnim novitetima koji poboljšavaju ponudu ovog hercegovačkog bisera koji iz godine u godinu privlači sve veći broj turista.

Tako je početkom juna vodopad u potpunosti osvijetljen LED rasvjetom i predstavlja jednu od najvećih atrakcija u Hercegovini.

Riječ je o projektu vrijednom 300.000 KM, koji su finansirali „Parkovi“ i Federalno ministarstvo turizma i zaštite okoliša na osnovu projekta koji je kandidirala Općina Ljubuški.

Uz osvjetljenje vodopada, kroz projekt je realizirano postavljanje rasvjete duž silazne pješačke staze i pristupnog puta prema vodopadu Kravice. Dio spomenutog projekta je i upravni objekt koji će se nalaziti na samom ulazu u ovaj park prirode.

Gradnja objekta koji će služiti za pružanje svih potrebnih informacija turistima i omogućiti nadzor nad vodopadom tokom cijele godine je započela, a završetak radova se očekuje do kraja ove sezone, odnosno septembra.

Zahvalni ministarstvu

Iz JP „Parkovi“ posebno zahvaljuju Federalnom ministarstvu turizma i zaštite okoliša i resornoj ministrici Editi Đapo, kao i Općini Ljubuški na podršci u realizaciji ovog, ali i brojnih drugih projekata.

Biznis.ba / Avaz

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Dijaspora investira

Nada u povratak: Almir Hodžić u Trnopolju proizvodi stočnu hranu

Almira Hodžića pronalazimo na farmi u Trnopolju. Posljednjih dana radi intenzivno na pripremama za izgradnju objekta i silosa koji će služiti za proizvodnju stočne hrane pri kompaniji FANA Arifagić.