U Jeddahu

Otvoren prvi autosalon za žene u Saudijskoj Arabiji

image

Prvi ženski autosalon u Saudijskoj Arabiji otvorio je vrata u Jeddahu, pet mjeseci nakon što je ženama dozvoljeno da mogu voziti.

Potpuno ženski tim prodaje savjetuje klijente u pitanjima finansiranja u ženskom automobilskom salonu koji ima naziv "ZiB 9".

Ultrakonzervativno kraljevstvo ukinulo je zabranu vožnje automobila za žene krajem septembra prošle godine, za što su se aktivisti za ljudska prava borili više od tri decenije. Od juna, ženama je dozvoljeno voziti automobile, motocikle i kamione.

Vozačka dozvola za žene dio je programa modernizacije prestolonasljednika Mohameda bin Salmana pod nazivom "Vizija 2030". Nedavno je ženama dozvoljen ulazak u fudbalske stadione, a od marta će se bioskopi ponovo otvoriti u ovoj zemlji.

Žene podliježu brojnim ograničenjima u muslimanskom kraljevstvu. Na primjer, muški član porodice - obično otac, muž ili brat - mora dati dozvolu ženama prije nego što mogu studirati ili putovati.

Biznis.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Pokrenuo biznis u Živinicama

VIDEO / Suad Bešlić: Čovjek koji se vratio kako drugi ne bi otišli

U okviru USAID Projekta "Jačanje uloge dijaspore u ekonomskom razvoju BiH" predstavljena je videopriča o Suadu Bešliću, poduzetniku koji se vratio iz Njemačke da bi pokrenuo biznis u Živinicama.