Erdogan - Putin

Ukloniti prepreke radi trgovinske razmjene od 100 milijardi dolara

image Foto: AA

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan je nakon sastanka s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u Sočiju kazao kako su se usaglasili da dodatno prodube međusobne odnose.

"Složili smo se da produbimo naše međusobne odnose", rekao je turski predsjednik na konferenciji za medije, dodajući kako su i ruska i turska strana saglasne u nastojanju da odnosi naroda i država budu sve bolji.

"Saglasni smo da u svakom pogledu treba da imamo snažniju i bližu saradnju. Veoma važnim smatram korake koje činimo u oblasti odbrambene industrije", rekao je Erdogan, te naglasio da je posebno zadovoljan što su odnosi između Turske i Rusije dostigli "veoma visoki nivo".

Napomenuo je da je potrebno ukloniti sve prepreke kako bi trgovinska razmjena između Turske i Rusije dostigla 100 milijardi dolara.

"Potrebno je da uklonimo sve prepreke, uključujući i vize našim privrednicima, kako bi dostigli naš cilj trgovinske razmjene od 100 milijardi dolara. Važno je da u ovom momentu bezvizni režim bude vraćen na prijašnji nivo", rekao je Erdogan.

Istakao je, na kraju, kako su danas razgovarali i o posljednjim dešavanjima u vezi sa sirijskom krizom.

"Posebno smo imali priliku razgovarati o posljednjim dešavanjima u vezi sa ratom u Siriji. Saglasni smo da je izgrađena osnova pomoću koje ćemo moći da se fokusiramo na političko rješenje", rekao je Erdogan.

Putin je izjavio kako su se odnosi njegove zemlje s Turskom vratili na prijašnji nivo.Biznis.ba / AA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Pokrenuo biznis u Živinicama

VIDEO / Suad Bešlić: Čovjek koji se vratio kako drugi ne bi otišli

U okviru USAID Projekta "Jačanje uloge dijaspore u ekonomskom razvoju BiH" predstavljena je videopriča o Suadu Bešliću, poduzetniku koji se vratio iz Njemačke da bi pokrenuo biznis u Živinicama.