Pobuna pilota

Air Berlin otkazao 100 letova jer se 200 pilota naglo razboljelo

image Air Belin

Air Berlin otkazao je više od 100 letova nakon što je više od 200 pilota ove aviokompanije javilo da je bolesno. Zbog velikog broja iznenada oboljelih pilota otkazano je 100 letova, potvrdio je glasnogovornik druge najveće njemačke aviokompanije.

Air Berlin je na svojoj internet stranici objavio da su letovi otkazani iz "operativnih razloga" i zamolili putnike da nazovu pomoćnu liniju za dodatne informacije.

Oko 200 pilota je u utorak otvorilo bolovanje te je od 750 najavljenih letova otkazano njih 100.

"Danas je dan kada je u pitanje došao opstanak Air Berlina", napisao je šef kompanije Oliver Iffert u internom pismu koje je došlo u ruke novinara dpa.

Dnevni list Bild je situaciju nazvao "pobunom pilota", navodeći da razlog istovremenog bolovanja tako velikog broja pilota leži u mogućoj tranziciji od nesolventne kompanije do potencijalno novog kupca.

Sindikat pilota Vereinigung Cockpit je demantovao pisanje lista i tvrdi da "sindikat niti u jednom trenutku nije pozvao pilote da prijave bolovanje".

Njemačka vlada je prošli mjesec kompaniji koja je zapala u nevolje pomogla sa zajmom od 150 miliona eura kako bi nastavila poslovati.

Air Berlin je saopćio da će oštećenim putnicima ponuditi najbolje alternative za nastavak putovanja.

Biznis.ba / Klix.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Kvalitet i poštovanje rokova

Modna konfekcija "Kristin Mod": Proizvodi iz Lopara idu u Pariz

Modna konfekcija „Kristin Mod“ iz Lopara mogla bi zaposliti 20 novih radnika. Konkurs je stalno otvoren, kaže Obradin Božić, zamjenik direktora u ovom preduzeću koje zapošljava trenutno 65 radnika, uglavnom žensku radnu snagu. Vlasnik fabrike je Ratko Saković, koji živi u Parizu. Osim ove, Saković ima još dvije fabrike, u Karakaju kod Zvornika „Tisa Mod“ sa 80 radnika i fabriku u Zvorniku „Kristijan Lavis“ sa 45 radnika.