Gik Live

Španski vinari proizveli plavo vino i nazivaju ga revolucijom

image Foto: Instagram

U pokušaju da se suprotstave tradicionalnim ograničenjima proizvodnje alkohola, španski vinari su proizveli plavo vino. Gik Live se već prodaje u 25 zemalja.

Niko od proizvođača nije imao iskustva u industriji vina prije proizvodnje ovog jedinstvenog napitka. Uprkos umjetnom izgledu, neobična boja vina je zapravo prirodna, dobijena od antocijanina, pigmenta koji se nalazi u grožđu i boje poznate kao indigotin koja se nalazi u biljkama. Kako bi dobili jedinstvenu nijasnu proizvođači su sarađivali s hemijskim inžinjerima na univerzitetu u Baskiji.

"Gik nije plavo vino, to je revolucija", piše na Instagramu.

Brend je toliko revolucionaran da postoji isključivo u digitalnoj sferi, navodeći da je internet njihova prava kancelarija.

Vino je napravljeno od mješavine crvenog i bijelog grožđa dobijenog iz francuskih i španskih vinarija, a proizvođači navode da je idealan napitak uz guacamole ili sushi.

Ipak, oni koji su imali priliku da ga probaju nisu oduševljeni okusom i kažu da je previše "grubo".

Biznis.ba / Klix.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Pokrenuo biznis u Živinicama

VIDEO / Suad Bešlić: Čovjek koji se vratio kako drugi ne bi otišli

U okviru USAID Projekta "Jačanje uloge dijaspore u ekonomskom razvoju BiH" predstavljena je videopriča o Suadu Bešliću, poduzetniku koji se vratio iz Njemačke da bi pokrenuo biznis u Živinicama.