opet gafovi

Romneyjev gaf: predstavio Ryana kao novog predsjednika

image Mitt Romney

NORFOLK - Republikanski kandidat za Bijelu kuću Mitt Romney nasmijao je nazočne kada je u subotu svog kandidata za potpredsjednika Paula Ryana predstavio kao "sljedećeg predsjednika Sjedinjenih Država".

"Pozdravite sljedećeg predsjednika Sjedinjenih Država, Paula Ryana koji je tu sa mnom", rekao je Romney simpatizerima u Norfolku i sišao s pozornice. Nakon što ga je supruga upozorila na grešku, brzo se vratio za govornicu i ispravio se.
 
"Poznato je da se ponekad zaletim u govoru, ali u vezi s ovim čovjekom nisam se zaletio", dodao uz velik osmijeh, ali se vidjelo da mu je bilo neugodno. "Ali mogu vam reći da će on biti idući potpredsjednik SAD-a", rekao je Romney.
 
Romney i Ryan trebali su u subotu početi predizbornu turneju autobusima kroz četiri savezne države.
 
No, i u predizbornoj utrci 2008. Barack Obama je načinio sličnu pogrešku kada je na skupu u Illionisu senatora Joea Bidena, predstavio kao "novog predsjednika.. potpredsjednika Sjedinjenih Država". Tada je glasnogovornik njegova republikanskog protivnika, senatora Johna McCaina, rekao da je riječ o "Freudovu lapusu", što znači da je Obami, tada mladom senatoru bez većeg iskustva na nacionalnom polju, trebao Joe Biden kao politički veteran koji bi ga pratio na predsjedničkom listiću.

 

Biznis.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Reportaža iz Vareša

Od rudnika zlata do slijepog crijeva

Iako se u ostatku BiH za Vareš često može čuti da je grad slijepo crijevo, da tamo nema života i prosperiteta, ovo mjesto u srednjoj Bosni, 42 kilometra sjeverozapadno od Sarajeva, itekako ima potencijala. Turizam, poljoprivreda, rudarska bogatstva okosnice su strategije lokalnih vlasti na kojima će bazirati politiku razvoja u narednom desetljeću.