kragujevac

Novi model iz Kragujevca na sajmu automobila u Ženevi 2012. godine

image

Već se uvelike iznose detalji o novom modelu koji će se proizvoditi u Kragujevcu, o planovima i o načinu proizvodnje. Točni detalji i cjenik još se ne znaju, ali ono što se moglo doznati od menadžera u FIAT-u je da će novi automobil biti ...

... napravljen na njihovoj B platformi, odnosno kao zamjena za modele FIAT Idea i Lancia Musa.
Postoje i informacije da će novi model iz Kragujevca biti proizvođen i sa tri reda sjedišta. Sa takvom opremom mogao bi da posluži i kao zamjena za FIAT Multiplu.
Plan je da prototip uskoro bude predstavljen, najvjerojatnije u novembru 2011. godine. Svjetska premijera zakazane je za Sajam automobila u Ženevi, u aprilu 2012. godine. Model na tržište ne stiže prije maja 2012. godine.

Neki mediji su ranije pisali da će najsuvremeniji roboti proizvoditi karoseriju za novi model, da je krenula proizvodnja prvih platformi, a najveći dio komponenti bit će proizveden u Srbiji, na lokaciji Grošnica.
"Osamdeset posto dijelova, osim motora, bit će proizvedeno u Srbiji, pa se  može reći da je to srpski automobil", rekao je šef zastupničke grupe URS Mladjan Dinkić nakon obilaska FAS-a u Kragujevcu.

Priopćeno je i da će Fiat uložiti u tvornicu ukupno 950 milijuna eura. Trenutno u FAS-u radi 1.100 radnika, a prema planu kompanije do 2012. godine bit će uposleno ukupno 2.400 radnika u toj tvornici.Biznis.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Pokrenuo biznis u Živinicama

VIDEO / Suad Bešlić: Čovjek koji se vratio kako drugi ne bi otišli

U okviru USAID Projekta "Jačanje uloge dijaspore u ekonomskom razvoju BiH" predstavljena je videopriča o Suadu Bešliću, poduzetniku koji se vratio iz Njemačke da bi pokrenuo biznis u Živinicama.