Afera Hotmail

Todorić u blogu poziva Plenkovića na ostavku

image

Nakon što je potpredsjednica hrvatske Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić u ponedjeljak zbog afere "Hotmail" podnijela ostavku, oglasio se na svom blogu Ivica Todorić poručivši kako je vrijeme da i hrvatski premijer Andrej Plenković podnese ostavku.

Todorić u blogu navodi kako objavljeni mailovi pokazuju da je Plenković o svemu bio informiran i imao punu kontrolu nad "procesom otimanja Agrokora".
 
"Svaki premijer svake demokratske zemlje odstupio bi istoga trenutka. Ovo je, premijeru Plenkoviću, neobranjivo. Svojim ste očito isplaniranim potezima Agrokor pretvorili u plijen privatnih interesa, postali ste Plijenković. A to, jednostavno, nije dopustivo", piše Todorić.
 
Bivši vlasnik Agrokora tvrdi kako je očito da su Dalić i "njezini iz Grupe Borg s Agrokorovim krticama" aktivno surađivali i mjesecima izuzimali službenu povjerljivu dokumentaciju, pa smatra kako tu ima posla i za Državno odvjetništvo, prenosi Hina.
 
Pritom posebno naglašava činjenicu da je bivši povjerenik za Agrokor Ante Ramljak prije izglasavanja "lex Agrokor" imao prezentaciju u Vladi, a da je, kako otkrivaju mailovi, bio član "Dalićkine privatne tajne Grupe Borg".
 
"Mislim da nakon ovih novih činjenica Plenković mora podnijeti ostavku", poručuje Todorić i tvrdi da su Plenković, Dalić i "njihove grupe" nanijeli ogromnu financijsku i političku štetu, te posramili Hrvatsku.
 
"Isto tako znam da je ovo što rade Plenković, Dalić i 'grupe' duboko protuzakonito i nemoralno, te da svakim danom proizvodi štetu državi, HDZ-u, hrvatskim građanima i sve nas zajedno vodi u močvaru", zaključuje Todorić u svom blogu.
 
 

 

Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Dijaspora investira

Nada u povratak: Almir Hodžić u Trnopolju proizvodi stočnu hranu

Almira Hodžića pronalazimo na farmi u Trnopolju. Posljednjih dana radi intenzivno na pripremama za izgradnju objekta i silosa koji će služiti za proizvodnju stočne hrane pri kompaniji FANA Arifagić.