Hrvatska

Martina Dalić podnijela ostavku zbog afere "Hotmail"

image Foto: Biznis.ba

Zbog mailova koje je proteklih dana objavio zagrebački portal "Index", desna ruka premijera Hrvatske Andreja Plenkovića i potpredsjednica Vlade, te ministar gospodarstva Martina Dalić podnijela je ostavku.

Pomenuti portal je 9. maja objavio prvi tekst o mejlovima koje su razmjenjivali potpredsjednica vlade Hrvatske Martina Dalić te tvorci Lex Agrokora, koji su kasnije i bogato "nagrađeni".

"U dogovoru s premijerom podnijela sam neopozivu ostavku. Sada odjednom ispada da sam ja postala uteg i teret Vladi. Ja to nikako ne želim biti. Dobila sam politički zadatak spriječiti propast Agrokora i povratak cijele ekonomije u recesiju. Velika je sreća svih današnjih strastvenih kritičara da ih nije dopao ovaj zadatak. I zato i dalje mislim da za to mogu zapaliti svijeću na Kamenitim vratima", rekla je Dalić, prenio portal "24sata.hr".

"Osobno nisam učinila ništa krivo, ništa nemoralno ili Bože sačuvaj, nezakonito. Percepcija je takva kakva je, ona je rezultirala da koalicijski partneri HDZ-u iskazuju nezadovoljstvo, Ja to želim zaustaviti i zato dajem ostavku", dodala je ona.

Plenković je prije obraćanja Dalićeve objasnio da je Vlada lex Agrokorom spriječila krizu širih razmjera.

"Niti jednim svojim potezom niti izjavom nismo dopustili da pridonesemo stvaranju atmosfere krize, panike, kaosa, te eventualno i širih problema za hrvatski gospodarski i financijski sustav. Angažirali smo stručnjake koji su mogli pomoći Vladi da se pripremi za izbjegavanje najneugodnijeg scenarija - niza stečaja Agrokorovih kompanija", dodao je Plenković.

Premijer je istakao da je Dalićeva konsultovala ljude koji su u toj temi mogli biti od pomoći i to u kratkom roku.

"Vlada je stala iza prijedloga zakona, Sabor je usvojio zakon. A zakon je imao vrlo važnu odredbu da se aktivira na zahtjev društva na koji se odnosi. I to je vrlo važno. Da nije bilo zahtjeva ivice Todorića, zahtjev ne bi bio aktiviran", rekao je Plenković.


Biznis.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Dijaspora investira

Nada u povratak: Almir Hodžić u Trnopolju proizvodi stočnu hranu

Almira Hodžića pronalazimo na farmi u Trnopolju. Posljednjih dana radi intenzivno na pripremama za izgradnju objekta i silosa koji će služiti za proizvodnju stočne hrane pri kompaniji FANA Arifagić.