Slučaj Agrokor

Dalić: Preko mene žele srušiti nagodbu i gurnuti Hrvatsku u politički kaos!

image

Potpredsjednica Vlade RH i ministrica gospodarstva Martina Dalić izjavila je Jutarnjem listu kako u objavljenim mailovima s konzultantima i odvjetnicima koji su radili na lex Agrokoru, nema ništa novo u odnosu na ono što je dosad objašnjavala, no da se preko nje zapravo želi srušiti nagodba o Agrokoru, a Hrvatsku gurnuti u politički kaos.

Sve smo bliže nagodbi za neke to očigledno znači zadnju priliku da je sruše, rekla je ministrica Dalić u intervjuu Jutarnjem listu od petka, 11. svibnja.  Ističe da u svemu što se već mjesecima događa oko Agrokora - nema slučajnosti.
 
Salvu napada aktivirala odluka o izručenju Todorića i odluka Ustavnog suda
 
 "Kod postizanja okvirne nagodbe najavili smo da će se pritisak pojačavati. I to se događa. Dva su događaja aktivirala sadašnju salvu napada: odluka o izručenju Todorića, u kojoj je sutkinja odbacila tezu o političkom progonu, te odluka Ustavnog suda koji je ne samo potvrdio ustavnost zakona nego i istaknuo i da bi nečinjenjem nastala protuustavna situacija. Samim time smo dva koraka bliže nagodbi i za neke to očigledno znači zadnju priliku da sruše nagodbu i gurnu zemlju u ekonomski i politički kaos", rekla je Dalić, prenosi Hina.
 
  Napominje da ne zna kako su mailovi korespodencije s konzultantima i odvjetnicima završili u javnosti, no kako i nije njen posao da se time bavim.
 
 "Ono što je važno jest da u tim mailovima sadržajno nema ništa novo u odnosu na ono što sam dosad puno puta objašnjavala. Ti fragmenti objavljene komunikacije su hrana za najniže strasti, pogotovo kada ih se čita izvan konteksta vremena i političkih odnosa unutar tadašnje koalicije i bez poznavanja načina na koji su, političkim dogovorom tadašnjih koalicijskih partnera Mosta i HDZ-a, odabrani stručnjaci koji su završili u toj mailing grupi", naglašava ministrica Dalić.
 
  Na upit ima li i dalje povjerenje premijera Andreja Plenkovića s obzirom na novi izuzetni pritisak dijela medija i oporbe zbog 'navodnih inkriminirajućih činjenica u e-mail korespondenciji', potpredsjednica Vlade podsjetila je kako je premijer Plenković, "o tome sam sve vrlo jasno rekao".

 

Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Dijaspora investira

Nada u povratak: Almir Hodžić u Trnopolju proizvodi stočnu hranu

Almira Hodžića pronalazimo na farmi u Trnopolju. Posljednjih dana radi intenzivno na pripremama za izgradnju objekta i silosa koji će služiti za proizvodnju stočne hrane pri kompaniji FANA Arifagić.