U toku međunarodno javno nadmetanje

EPS traži konsultanta za izgradnju vjetroparka Kostolac

image Foto: Ilustracija

Elektroprivreda Srbije traži konsultanta na projektu izgradnje vjetroparka Kostolac.

U toku je međunarodno javno nadmetanje, sa postupkom pretkvalifikacije, a svi zainteresovani svoje prijave trebalo bi da podnesu najkasnije do 24. maja.

Dodjela konsultantskih usluga, kako je navedeno u pozivu, planirana je za oktobar 2018, a trajanje aktivnosti procjenjuje se na 24 mjeseca, s obzirom na to da projekat mora da bude realizovan do avgusta 2021. godine, prenosi Beta.

Vjetropark Kostolac, podsjeća se, instalisane snage 66 MW, biće izgrađen 90 km istočno od Beograda, na Dunavu. Projekat obuhvata isporuku i ugradnju vjetroagregata, izgradnju temelja vjetroagregata, podstanica i dalekovoda za priključenje na mrežu, ugradnju opreme, izgradnju neophodne infrastrukture i pristupnih puteva, konsultantske, te eksperstske usluge.

Izgradnja se finansira preko KfW razvojne banke, a ugovor između ove institucije i Elektroprivrede Srbije o kreditu od 80 mil EUR potpisan je krajem novembra 2017. Kako je tada najavio Milorad Grčić, v. d. direktora JP EPS, početak izgradnje vjetroparka planiran je 2019. godine.

U okviru objavljenog tendera, predviđeno je da se usluge dodjele nezavisnoj konsultantskoj firmi, dok se prednost daje onima sa regionalnim iskustvom u Srbiji ili Jugositočnoj Evropi.

Biznis.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Porodica Vuković

FOTO: Proizvodili cvijeće iz nužde, danas respektabilni proizvođači

Goran Vuković iz Gomjenice kod Prijedora već petnaest godina zajedno sa porodicom uzgaja cvijeće i povrće. Ni on, ni supruga nisu imali zaposlenje i odlučili su da se bave proizvodnjom cvijeća. Imaju dvije odrasle kćerke koje im pomažu u poslu, a s njima rade i Goranov brat i snaha.