Zavod za zapošljavanje

Crna Gora traži 10.000 sezonskih radnika

image Foto: Ilustracija

U Crnoj Gori je predviđeno angažovanje više od 10.000 osoba sa evidencije nezaposlenih za sezonski rad, a poslodavci nude zarade od 300 do 800 eura, saopšteno je iz crnogorskog Zavoda za zapošljavanje.

Zavod ovih dana posreduje u izboru sezonske radne snage i za potrebe poslodavaca "Karizma Adriatik" i "Budvanska rivijera".

"Budvanska rivijera" je posredstvom Zavoda oglasila 600 slobodnih radnih mjesta. Riječ je o poslovima u hotelima "Slovenska plaža", "Aleksandar", "Palas" i "Mogren", a poziv je upućen nezaposlenim iz Bijelog Polja i Mojkovca.

"Karizma Adriatik" iskazao je potrebu za velikim brojem sezonskih radnika u hotelima u Kotoru i Baru.

"Zarada se kreće između 300 i 800 eura, u zavisnosti od vrste posla. Obezbijeđeni su smještaj i dva obroka u toku smjene. Poziv je upućen nezaposlenima iz Podgorice, Tuzi, Golubovaca, Zete i Danilovgrada", saopšteno je iz Zavoda.

U hotelu "Alure palaci" u Kotoru potrebni su menadžeri domaćinstva, recepcioneri, sobarice, higijeničarke, radnici u vešeraju, konobari, barmeni, kuvari, pomoćni kuvari, pomoćni radnici u kuhinji, poslastičari, radnici za nabavke, magacioneri i računovođe.

Hotelu "Ruža vjetrova" u Baru potrebni su kuvari, pomoćni kuvari, pomoćni radnici u kuhinji, konobari, serviri, šankeri, sobarice, higijeničarke, radnice u vešeraju, magacioner i recepcioner.


Biznis.ba / SRNA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Porodica Vuković

FOTO: Proizvodili cvijeće iz nužde, danas respektabilni proizvođači

Goran Vuković iz Gomjenice kod Prijedora već petnaest godina zajedno sa porodicom uzgaja cvijeće i povrće. Ni on, ni supruga nisu imali zaposlenje i odlučili su da se bave proizvodnjom cvijeća. Imaju dvije odrasle kćerke koje im pomažu u poslu, a s njima rade i Goranov brat i snaha.