MOL objavio

Prvi čovjek INA-e podnio ostavku

image Zoltan Aldot / 24sata.info

Mađarski MOL objavio je da Zoltan Aldot više neće biti prvi čovjek INA.

Na tom će ga mjestu  zamijeniti Sandor Fasimon, aktuelni član odbora izvršnih direktora  MOL-a.

Neslužbena informacija koje se juče pojavila u kuloarima da će Aldot biti smijenjen jer u Budimpešti nisu zadovoljni njegovim radom, pokazala se tačnom. Prvi je vijest o odlasku Aldota objavio mađarski poslovni medij Portfolio.hu, a onda je stigla službena potrda iz MOL-a.

Aldot je prije dva tjedna dobio novi mandat, objavila je kompanija na Zagrebačkoj berzi, pa je time njegova ostavka prilično interesantna.

"Danas je predsjednik Uprave Ine Zoltan Aldot izabran za člana Nadzornog odbora MOL Grupe te je najavio namjeru odlaska s navedene pozicije u Ini nakon što se u junu održi Glavna skupština kompanije. MOL je najavio kako Nadzornom odboru Ine želi predložiti imenovanje Sandora Fasimona za predsjednika Uprave Ine",  saopštili su iz MOL-a.

Na sjednici Nadzornog odbora Ine, Aldot je podsjetimo 28. marta dobio mandat za predsjednika uprave do 31. marta 2019.

Hrvatski premijer Plenković je za Badnjak 2016. godine najavio otkup dionica Ine od mađarskog MOL-a, nek su juče odabrali investicijskog savjetnika konzorcijum u kojem su Morgan Stenli, Intesa Sanpaolo Group i Privredna banka Zagreb (PBZ) .

Prihodi Ine u 2017. porasli su za 20 odsto na 18,5 milijardi kuna, a EBITDA je narasla na 3,2 milijarde kuna.


Biznis.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Porodica Vuković

FOTO: Proizvodili cvijeće iz nužde, danas respektabilni proizvođači

Goran Vuković iz Gomjenice kod Prijedora već petnaest godina zajedno sa porodicom uzgaja cvijeće i povrće. Ni on, ni supruga nisu imali zaposlenje i odlučili su da se bave proizvodnjom cvijeća. Imaju dvije odrasle kćerke koje im pomažu u poslu, a s njima rade i Goranov brat i snaha.