Izvještaj

Za gubitke slovenskih banaka krive uprave, vlade i regulatori

image Foto: Ilustracija

Za loše poslovanje i gubitke slovenskih banaka od 2004. do 2013., što je tada rezultiralo njihovom dokapitalizacijom i sanacijom državnim sredstvima, odgovorne su sve uprave banaka, ali i sve vlade i regulatorni organi, napose središnja banka i njezini guverneri, stoji u izvješću parlamentarnog povjerenstva objavljenom u srijedu.

Uprave su zanemarivale rizike loših kredita, odobravanih u doba kada su imale prepune kreditne portfelje, stoji u izvješću, prenosi Hina.

Kako je u srijedu na konferenciji za novinare kazao predsjednik tog povjerenstva Anže Logar, oni koji su objektivno i subjektivno odgovorni za takav razvoj događaja, a radi se u prvom redu o upravama banaka iz tog vremena i nadzornim odborima, trebali bi za to i kazneno odgovarati.

Povjerenstvo je izvješće o kojemu još mora glasovati parlament na plenarnom zasjedanju prihvatilo jednoglasno, a zastupnicima će predložiti i osnutak posebnog specijaliziranog suda za progon kriminaliteta u bankarstvu.

Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Porodica Vuković

FOTO: Proizvodili cvijeće iz nužde, danas respektabilni proizvođači

Goran Vuković iz Gomjenice kod Prijedora već petnaest godina zajedno sa porodicom uzgaja cvijeće i povrće. Ni on, ni supruga nisu imali zaposlenje i odlučili su da se bave proizvodnjom cvijeća. Imaju dvije odrasle kćerke koje im pomažu u poslu, a s njima rade i Goranov brat i snaha.