zagreb

Uskok sprema još jednu optužnicu protiv Sanadera?

image

Hrvatska Agencija za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala (Uskok) mogla bi ovih dana da podnese optužnicu protiv bivšeg premijera Ive Sanadera zbog uzimanja 10 miliona evra mita za prepuštanje hrvatske naftne kompanije "Ina" mađarskom "Molu".

Izvor blizak Uskoku najavio je nove tužbe nakon optužnice protiv HDZ-a kao pravnog lica, a potom i druge optužnice protiv Sanadera za "Inu", piše "Večernji list".

        U slučaju mita za preuzimanje "Ine" u aferu su upleteni i bivši ministar privrede i potpredsjednik Vlade Damir Polančec, koji je provodio privatizaciju državne naftne kompanije, potom Sanaderov dobar prijatelj, vlasnik "Diokija" i "Novog lista" Robert Ježić, te predsjednik uprave "Mola" Žolt Hernadi.

Prema sumnjama Uskoka, riječ je o 2008. godini, kada su vođeni pregovari o izmjenama i dopunama ugovora o međusobnim odnosima akcinara "Ine", i kada je za proviziju od 10 miliona evra tadašnji premijer Sanader prepustio Mađarima upravljačka prava "Ine" iako je "Mol" imao samo 47 odsto akcija.

Dogovoreno je i sklapanje ugovora o izdvajanju poslovanja sa gasom iz "Ine".

Krajem avgusta mađarski tužioci odbili su da postupe po zahtjevu Uskoka i ispitaju Hernadija, koga Uskok sumnjiči za davanje mita.


Biznis.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Veliki uspjeh

Selma Porović među 13 mladih naučnika Svjetske akademije perinatalne medicine

Stomatologinja i direktorica škole "Ian Donald" u BiH Selma Porović postala je članica Svjetske akademije perinatalne medicine, odjeljenja mladih naučnika koje ima 13 članova iz cijelog svijeta.