Zaev i Marković

Dogovoreni konkretni koraci za uspostavljanje avio-linije Skoplje-Podgorica-Sarajevo

image Foto: Biznis.ba

Predsjednici Vlada Crne Gore Duško Marković i Makedonije Zoran Zaev dogovorili su konkretne korake za uspostavljanje avio-linije Skoplje-Podgorica-Sarajevo. Konkretni koraci u realizaciji ove zajedničke inicijative Crne Gore, Makedonije i BiH dogovoreni su na sastanku Markovića i Zaeva na samitu lidera Balkana koji se danas održava u Sofiji, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Na sastanku je razgovarano i o drugim razvojnim projektima od interesa za obje zemlje i region u cjelini.

"Marković i Zaev razgovarali su i o značaju Međunarodnog instituta za održive tehnologije na prostoru jugoistočne Evrope i o potpisivanju odgovarajućeg memoranduma o saradnji", navodi se u saopštenju.

Marković i predsjednik Vlade Bugarske Bojko Borisov ocijenili su tokom sastanka u Sofiji da je Crna Gora posvećena reformama i da predstojeći period treba iskoristiti što bolje u evropskim integracijama u kontekstu Strategije Evropske komisije.

Čestitajući Bugarskoj na predsjedanju EU, Marković je ocijenio da su ključni izazovi i najveći prioriteti regiona, osim stabilnosti, razvoj infrastrukture i podsticanje ekonomije.


Biznis.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Pokrenuo biznis u Živinicama

VIDEO / Suad Bešlić: Čovjek koji se vratio kako drugi ne bi otišli

U okviru USAID Projekta "Jačanje uloge dijaspore u ekonomskom razvoju BiH" predstavljena je videopriča o Suadu Bešliću, poduzetniku koji se vratio iz Njemačke da bi pokrenuo biznis u Živinicama.