Aleksandar Vučić

U centralnu Srbiju stiže auto gigant, do 10.000 radnih mjesta

image Aleksandar Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da u centralnu Srbiju stiže autogigant, koji će da zaposli više ljudi nego što zapošljavaju RTB Bor ili Železara Smederevo.

On je rekao da ne može da kaže o kome se radi, ali da ta firma neće zapošljavati manje od 10.000 ljudi, što je veoma važno za taj region i cijelu Srbiju što se tiče smanjenja nezaposlenisti.

Vučić je za TV Happy rekao da je smanjena stopa nezaposlenosti iu u Beogradu i u Srbiji.

"U Beogradu je bilo 110.000 nezaposlenih, danas je 87.000 nezaposlenih. U Srbiji je nezaposlenost pala sa 25,9 odsto na na 11 do 13 odsto, zavisno od perioda, kada ima sezonskih poslova ona je 11 odsto", pojasnio je srpski predsjednik.

On je dodao da se sada radi na izgradnji proizvodnih kapaciteta, da je važno da se subvencionišu firme, modernizuje poljoprivreda, radi na izgradnji prerađevačkih kapaciteta, jača IT sektor.

Podsjeća da su plate u Srbiji, kada je preuzeo vlast, bile za 100 eura manje nego u Crnoj Gori, a da se sada ta razlika smanjuje.

"Prosječna plata u decembru je bila 465 eura u martu će biti 432 eura , to je ono što je realno", naglasio je Vučić.


Biznis.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Kvalitet i poštovanje rokova

Modna konfekcija "Kristin Mod": Proizvodi iz Lopara idu u Pariz

Modna konfekcija „Kristin Mod“ iz Lopara mogla bi zaposliti 20 novih radnika. Konkurs je stalno otvoren, kaže Obradin Božić, zamjenik direktora u ovom preduzeću koje zapošljava trenutno 65 radnika, uglavnom žensku radnu snagu. Vlasnik fabrike je Ratko Saković, koji živi u Parizu. Osim ove, Saković ima još dvije fabrike, u Karakaju kod Zvornika „Tisa Mod“ sa 80 radnika i fabriku u Zvorniku „Kristijan Lavis“ sa 45 radnika.