Branko Bobetić

Uvoz mesa u Hrvatsku skočio 15 odsto

image

Hrvatski uvoz svih vrsta mesa tokom prvih devet meseci 2017. bio je vrijedan oko 261 milion eura, što je povećanje za 15 odsto u odnosu na isti period prethodne godine, dok je izvoz tih proizvoda pao za 9,0 odsto na oko 49 miliona eura.

"Pokrivenost izvoza uvozom kod svih vrsta mesa vrijednosno iznosi svega 17 posto", rekao je Branko Bobetić, direktor krovnog privrednog udruženja Koacijastočar, prenosi Polsovni dnevnik.

Od januara do kraja septembra 2017., kako navodi list, uvoz svih vrsta mesa bio je oko 104.000 tona, što je za 5,0 odsto više nego u uporednom periodu godinu dana ranije.

Uvoz goveđeg mesa je povećan za 10 odsto, a svinjskog za 8,0 procenata, prema podacima Kroacijastočara, dok je uvoz pilećeg mesa i iznutrica opao sa 18.794 tona na 17.490 tona u posmatranom periodu.

Porastao je i uvoz mesnih proizvoda za 11 posto, kobasičarskih proizvoda za 6,0 procenata, a trajnih suhomesnatih proizvoda za 1,0 odsto.


Biznis.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Porodica Vuković

FOTO: Proizvodili cvijeće iz nužde, danas respektabilni proizvođači

Goran Vuković iz Gomjenice kod Prijedora već petnaest godina zajedno sa porodicom uzgaja cvijeće i povrće. Ni on, ni supruga nisu imali zaposlenje i odlučili su da se bave proizvodnjom cvijeća. Imaju dvije odrasle kćerke koje im pomažu u poslu, a s njima rade i Goranov brat i snaha.