Srbija

Brnabić: Koncesija za aerodrom "VINCI Airports"

image Ana Brnabić

Premijerka Srbije Ana Brnabić potvrdila je danas da je francuska kompanija "Vansi erports" (Vinci Airports) pobijedila na tenderu za koncesiju za beogradski Aerodrom Nikola Tesla i poručila da je riječ o milijardu i po evra, što kroz finansije, što kroz investicije.

Premijerka je rekla da je cijeli posao urađen transparetntno, da je učinjen ogroman profesionalni iskorak, što je i pokazano time što su u nadmetanju učestvovale najbolje kompanije širom svijeta.

Ona je rekla da je ovo, kao i ono što je grad Beograd zaključio u vezi sa deponijom u Vinčci, primjer javno privatnog partnerstva.

Kako je rekla, to je poruka prije svega lokalnim samoupravama da se kroz javno privatno partnerstvo, sa ili bez elementata koncesije, gradi tuđim novcem, a sve ostaje na kraju građanima Srbije.


Biznis.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Porodica Vuković

FOTO: Proizvodili cvijeće iz nužde, danas respektabilni proizvođači

Goran Vuković iz Gomjenice kod Prijedora već petnaest godina zajedno sa porodicom uzgaja cvijeće i povrće. Ni on, ni supruga nisu imali zaposlenje i odlučili su da se bave proizvodnjom cvijeća. Imaju dvije odrasle kćerke koje im pomažu u poslu, a s njima rade i Goranov brat i snaha.