Srbija

Prihod države od privatizacije i akcija 32,23 miliona eura u 2017.

image

Državni sekretar Ministarstva privrede Srbije Dragan Stevanović izjavio je danas da je privatizacijom preduzeća iz portfelja resornog ministarstva i prodajom akcija i udjela u vlasništvu države iz Akcionarskog fonda, u budžet Republike Srbije u 2017. godini uplaćeno 32,23 miliona eura.

Stevanović je naveo da je samo od privatizacije u budžet uplaćeno 27,8 miliona eura.

"Kupci su se uz to ugovorom obavezali i na investicije u vrijednosti od 16,27 miliona eura", rekao je Stevanović, dodajući da je najveći prihod, od 16 miliona eura, ostvaren od privatizacije "Galenike".

On je napomenuo da kada je reč o Akcionarskom fondu, da je ukupan pruhod od prodaje u 2017. godini iznosio 4,43 miliona eura, objavljeno je na sajtu Vlade Srbije.

Državni sekretar je rekao da se "privatizacijom u Srbiji 12 godina niko nije ozbiljno bavio, ali su vlade od 2013. godine promijenile trend i ozbiljno se posvetile ovom poslu".


Biznis.ba / AA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Porodica Vuković

FOTO: Proizvodili cvijeće iz nužde, danas respektabilni proizvođači

Goran Vuković iz Gomjenice kod Prijedora već petnaest godina zajedno sa porodicom uzgaja cvijeće i povrće. Ni on, ni supruga nisu imali zaposlenje i odlučili su da se bave proizvodnjom cvijeća. Imaju dvije odrasle kćerke koje im pomažu u poslu, a s njima rade i Goranov brat i snaha.