Rasim Ljajić

Za turističku infrastrukturu 790 miliona dinara

image Rasim Ljajić

Potpredsjednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da će ove godine za projekte razvoja turističke infrastrukture biti opredijeljeno 790 miliona dinara.

Ljajić je posetom Divčibarama započeo obilaske glavnih turističkih centara u Srbiji sa ciljem da se informiše o tome da li postoje konkretni projekti za poboljšanje turističke infrastrukture koje bi resorno ministarstvo, odnosno Vlada, moglo da finansira ili sufinansira, objavljeno je na sajtu Vlade Srbije.

On je, govoreći o Divčibarama, ocenio da bi 2018. godina mogla da bude prelomna za razvoj turizma tog planinskog centra.

Prema njegovim rečima, treba iskoristiti dolazak braće Teodosić koji će izgraditi jedan veliki turistički kompleks na ovoj destinaciji – hotel, sportske terene, velnes i spa centar jer je upravo to nedostajalo Divčibarama.

Potpredsednik Vlade Srbije je naglasio da će država pratiti tu investiciju kroz izgradnju prateće infrastrukture, ali i kroz unapređenje kvaliteta turističkih sadržaja i ponuda.

On je preneo da je postignut dogovor o tome da Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija finansira izgradnju Turističkog info centra na ovoj planini i da pomogne da Divčibare postanu celogodišnja turistička destinacija.


Biznis.ba / AA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Porodica Vuković

FOTO: Proizvodili cvijeće iz nužde, danas respektabilni proizvođači

Goran Vuković iz Gomjenice kod Prijedora već petnaest godina zajedno sa porodicom uzgaja cvijeće i povrće. Ni on, ni supruga nisu imali zaposlenje i odlučili su da se bave proizvodnjom cvijeća. Imaju dvije odrasle kćerke koje im pomažu u poslu, a s njima rade i Goranov brat i snaha.