Crna Gora

Rebalans budžeta 9,5 miliona eura

image Foto: Arhiv

Vlada Crne Gore danas je usvojila Prijedlog izmjena zakona o budžetu za ovu godinu u iznosu od oko 9,5 miliona eura, koje će, između ostalog, opredijeliti za subvencioniranje ranjivih kupaca električne energije, javlja Anadolu Agency (AA).

Ministar finansija Darko Radunović kazao je da je Vlada, zahvaljujući rezultatima postignutim u ovoj godini, u mogućnosti da dospjele obaveze države izmiri, odnosno uputi sredstva gdje su najpotrebnija.

“Sredstva iz rebalansa biće opredijeljena za Ministarstvo ekonomije u iznosu od jednog miliona eura, u skladu sa uputstvom za subvencije za proizvodnju i pružanje usluga koje se odnose na subvencioniranje ranjivih kupaca električne energije”, rekao je Radunović nakon sjednice Vlade.

Sredstva u iznosu od 490 hiljada eura biće opredijeljena u tekuću budžetsku rezervu, dok će Ministarstvu saobraćaja i pomorstva biti opredijeljeno 7,1 miliona, od čega 5,2 miliona za program Civilnog vazduhoplovstva i Montenegro Airlinesu (MA), a 1,9 miliona za preduzeća Željeznički prevoz i Željeznička infrastruktura.

Zavodu za zapošljavanje (ZZZ) biće opredijeljeno 893 hiljada eura.

Ministar Radunović je saopštio da je za prvih jedanaest mjeseci prihodovano oko 64 miliona eura više nego prethodne godine.

"Očekujemo da će prihodi do kraja godine biti oko 30 miliona eura veći u odnosu na plan, odnosno blizu 90 miliona u odnosu na prošlu godinu”, naveo je Radunović.

Prema projekcijama, izdaci će do kraja godine biti manji oko 50 miliona eura u odnosu na prošlu godinu.

“Deficit će biti niži 2,7 odsto u odnosu na projekciju iz fiskalne strategije i do kraja godine iznosiće oko 3,7 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP)”, saopštio je Radunović.Biznis.ba / AA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Mladi i uspješni

Mladi Zeničani napravili prvi bh. 3D printer: Želimo osnovati firmu i zapošljavati studente

Zenički tim od dva uposlenika i dva studenta Mašinskog fakulteta u Zenici nakon dvije godine rada napravio je prvi funkcionalni bosanskohercegovački 3D printer naziva ZEN3D. U razgovoru za Klix.ba su poručuju da neće stati na ovome te da će osnovati firmu u kojoj će proizvoditi svoje printere i mladima ponuditi radna mjesta.