Tržište

Srpske solarne klupe stigle i u Abu Dabi

image

Srpska kompanija PetroSolar isporučila je Ujedinjenim Arapskim Emiratima prve modele svojih pametnih klupa koje se napajaju solarnom energijom.

Klupe su postavljene u Masdar parku u Abu Dabiju, saopšteno je iz te novosadske firme.

Isporučeni PetroSolar modeli klupe posjeduju nezavisno LED osvjetljenje, prednju i zadnju poziciju za reklamiranje, USB punjače za mobilne uređaje, WiFi internet, kao i klupu za odmor dužine 1,5 metara.

Svi proizvodi, koji su ianče autorski rad Jošanov Lazara, imaju mogućnost instalacije brojnih dodataka, kao što su interaktivni monitori, kamere za nadzor, senzori za praćenje buke, navodi se u saopštenju PetroSolara.

Kompletan sistem je zatvorenog tipa i napaja se isključivo solarnom energijom, što ih čini idealnim za postavljanje na raznim gradskim i vangradskim lokacijama - trgovima, tvrdjavama, turističkim lokacijama, šetalištima, vidikovcima, plažama, parkovima...

Masdar park u Abu Dabiju je potpuno nova destinacija za gastronomiju sa restoranima i kafićima, gdje se električna energija dobija iz solarnih ćelija, a svi objekti su izgrađeni od recikliranih materijala.

Park posjeduje i bioskop za koji se električna energija dobija iz električnih bicikala koji je generišu, navodi se u saopštenju.


Biznis.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Mladi i uspješni

Mladi Zeničani napravili prvi bh. 3D printer: Želimo osnovati firmu i zapošljavati studente

Zenički tim od dva uposlenika i dva studenta Mašinskog fakulteta u Zenici nakon dvije godine rada napravio je prvi funkcionalni bosanskohercegovački 3D printer naziva ZEN3D. U razgovoru za Klix.ba su poručuju da neće stati na ovome te da će osnovati firmu u kojoj će proizvoditi svoje printere i mladima ponuditi radna mjesta.