Još ekstremniji

Rimac najavio novi hipersportski električni auto

image

Kako su i prethodno najavili iz kompanije Rimac Automobili, ubrzano rade na razvoju svog novog električnog automobila visokih performansi. Sada su počele stizati i prve konkretne najave.

Rimac Automobili danas su na svojoj Facebook stranici objavili prvu fotografiju i najavu potpuno novog hipersportskog automobila.

Kako se moglo i očekivati, fotografija ne otkriva mnogo, nego je svojevrsna najava svjetske premijere novog modela koja je zakazana za mart naredne godine, na Sajmu automobila u Ženevi.

Iz Rimca su tek najavili da će novi auto biti još brži i ekstremniji, te da će u potpunosti promjeniti "igru", što je vrlo hrabra najava s obzirom na to da je njihov Concept One i dalje jedan od najbržih automobila današnjice.

Za sada nema više detalja, niti je na fotografiji teško vidjeti nešto više osim same siluete novog automobila i aerodinamičkih detalja koji izgledaju dosta napredniji nego na modelu Concept One.

Ova najava iz Rimac Automobila stiže kao brz odgovor na najavu sportskog automobila iz Tesle koji bi također trebao donijeti izuzetne performanse i nevjerovatno ubrzanje do 100 km/h za manje od 2 sekunde. Odjednom nam se auti kao što su Bugatti Chiron, McLaren P1, pa čak i Rimac Concept One čine spori.


Biznis.ba / Klix.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Pokrenuo biznis u Živinicama

VIDEO / Suad Bešlić: Čovjek koji se vratio kako drugi ne bi otišli

U okviru USAID Projekta "Jačanje uloge dijaspore u ekonomskom razvoju BiH" predstavljena je videopriča o Suadu Bešliću, poduzetniku koji se vratio iz Njemačke da bi pokrenuo biznis u Živinicama.