MONSTAT

Prosječna zarada u Crnoj Gori u oktobru 511 eura

image Foto: Arhiv

Prosječna zarada bez poreza i doprinosa u Crnoj Gori u oktobru je, prema podacima Zavoda za statistiku (MONSTAT) iznosila 511 eura i bila je nepromijenjena u odnosu na septembar.

Prosječna zarada bez poreza i doprinosa je u poređenju sa istim mjesecom prošle godine porasla 1,8 posto, a u odnosu na prosječnu neto zaradu u prošloj godini 2,4 posto.

Prosječna bruto zarada u oktobru iznosila je 767 eura.

Prosječne neto zarade u oktobru su u odnosu na septembar porasle u sektorima snabdijevanje električnom energijom 9,6 posto, saobraćaj i skladištenje 4,4 posto, ostale uslužne djelatnosti 3,4 posto, finansijske i djelatnosti osiguranja 1,1 posto.

Pad je zabilježen u sektorima poslovanje sa nekretninama 13 posto, poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo 7,2 posto, usluge smještaja i ishrane 6,5 posto, informisanje i komunikacije 5,7 posto, građevinarstvo 5,4 posto, umjetnost zabava i rekreacija 4,2 posto, administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti 3,1 posto.


Biznis.ba / AA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Dijaspora investira

Nada u povratak: Almir Hodžić u Trnopolju proizvodi stočnu hranu

Almira Hodžića pronalazimo na farmi u Trnopolju. Posljednjih dana radi intenzivno na pripremama za izgradnju objekta i silosa koji će služiti za proizvodnju stočne hrane pri kompaniji FANA Arifagić.