MONSTAT

Prosječna zarada u Crnoj Gori u oktobru 511 eura

image Foto: Arhiv

Prosječna zarada bez poreza i doprinosa u Crnoj Gori u oktobru je, prema podacima Zavoda za statistiku (MONSTAT) iznosila 511 eura i bila je nepromijenjena u odnosu na septembar.

Prosječna zarada bez poreza i doprinosa je u poređenju sa istim mjesecom prošle godine porasla 1,8 posto, a u odnosu na prosječnu neto zaradu u prošloj godini 2,4 posto.

Prosječna bruto zarada u oktobru iznosila je 767 eura.

Prosječne neto zarade u oktobru su u odnosu na septembar porasle u sektorima snabdijevanje električnom energijom 9,6 posto, saobraćaj i skladištenje 4,4 posto, ostale uslužne djelatnosti 3,4 posto, finansijske i djelatnosti osiguranja 1,1 posto.

Pad je zabilježen u sektorima poslovanje sa nekretninama 13 posto, poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo 7,2 posto, usluge smještaja i ishrane 6,5 posto, informisanje i komunikacije 5,7 posto, građevinarstvo 5,4 posto, umjetnost zabava i rekreacija 4,2 posto, administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti 3,1 posto.


Biznis.ba / AA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Bosanska Posavina

Korparstvom se bavi još samo nekoliko porodica: Od pruća stvaraju čuda i ne daju da zanat zamre

Korparstvo je zanat u Bosanskoj Posavini star više od stotinu godina, a brojne porodice dugo su, izrađujući predmete od vrbovog pruća, imale posao na kućnom pragu i sigurnu egzistenciju. Ovi ljudi znali su od pruća isplesti korpe, ukrasne predmete, pa i namještaj - stolove i stolice za bašte.