Povezivanje regiona

Srbija dobija novi autoput

image Zorana Mihajlović

Potpredsjednica Vlade Srbije i ministrica građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović potpisaće sutra u Budimpešti, na Samitu Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope, komercijalni ugovor o izgradnji novog autoputa u Srbiji, od Preljine do Požege na Koridoru 11.

Ugovor o izgradnji auto-puta, dugog 30,9 kilometra, vrijedan je 450 miliona eura i biće potpisan sa kineskim kompanijom China Communication Construction Company (CCCC), saopšteno je iz Vlade Srbije.

Mihajlović je tim povodom istakla da će novi autoput biti veliki izazov za graditelje iz Kine i Srbije, koji će takođe učestvovati u ovom projektu, jer će skoro trećinu trase činiti mostovi i tuneli.

"Ovaj autoput ima veliki značaj za povezivanje Srbije i regiona jer ujedno predstavlja nastavak autoputa ka granici sa Crnom Gorom, ali je i dio budućeg autoputa Beograd - Sarajevo, jer od Požege preostaje da se izgradi još približno 60 kilometara do granice sa BiH", izjavila je Mihajlović.


Biznis.ba / AA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Pokrenuo biznis u Živinicama

VIDEO / Suad Bešlić: Čovjek koji se vratio kako drugi ne bi otišli

U okviru USAID Projekta "Jačanje uloge dijaspore u ekonomskom razvoju BiH" predstavljena je videopriča o Suadu Bešliću, poduzetniku koji se vratio iz Njemačke da bi pokrenuo biznis u Živinicama.