Ante Ramljak

"Lex Agrokor" priznat u Londonu

image Ante Ramljak

Izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak danas je objavio kako su britanski sudovi priznali „Lex Agrokor“, iznio je priznatih 41,23 milijarde kuna (5,5 milijardi eura) tražbina.

Izvanredni povjerenik Ramljak u sjedištu Agrokora pred medijima je objavio vijest da je sud u Londonu priznao Zakon o postupku izvanredne uprave.

„Tako da nijedna tužba koja se bude pokrenula u Londonu neće moći biti vođena, osim u postupku ovog cijelog procesa izvanredne uprave. Znači, sve tužbe koje će biti pokretane pred britanskim sudovima će biti vraćene u postupak na hrvatske sudove“, kazao je Ramljak.

Ramljak je danas iznio iznose tražbina, s tim da je priznao 41,23 milijarde kuna (5,5 milijardi eura) tražbina, a osporio 16,54 tražbina (2,2 milijarde eura), od toga 8,5 milijardi kuna (1,13 milijarde eura) tražbina osporeno je samo Sberbanci.

Ukupni dug ipak iznosi 59 milijardi, kazao je Ramljak upozorivši kako se i o ovim dugovanjima tek treba pregovarati sa vjerovnicima.

Tražbine prema ruskoj banci osporene su zbog sudskog procesa kojega banka vodi protiv Agrokora.


Biznis.ba / AA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Dijaspora investira

Nada u povratak: Almir Hodžić u Trnopolju proizvodi stočnu hranu

Almira Hodžića pronalazimo na farmi u Trnopolju. Posljednjih dana radi intenzivno na pripremama za izgradnju objekta i silosa koji će služiti za proizvodnju stočne hrane pri kompaniji FANA Arifagić.