Predsjednik Srbije

Vučić: Godinu završavamo sa suficitom u budžetu

image Aleksandar Vučić

Srbija će ovu godinu završiti sa suficitom u budžetu, a nadamo se da će deficit sljedeće godine, ako ga bude, biti minimalan, ispod jedan odsto, u nivou najrazvijenijih zemalja Evrope, izjavio je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je, na svečanosti obilježavanja 100. godišnjice nezavisnosti Finske, istakao da će se Srbija potruditi da privuče još više investitora iz nordijskih zemalja, i dodao da dolazak kompanija iz tog regiona, poput Ikee, Telenora, Tikurile, daje izvanredan doprinos srpskoj privredi.

"Naša trgovinska razmjena u prvih devet meseci je 477 miliona eura, što je ispod naših mogućnosti i kapaciteta, ali značajno bolje nego 2016. godine. Vjerujem da ćemo u budućnosti uspjeti da naše odnose, i ekonomske, napravimo još boljim i zanteresujemo investitore, ali i da obezbijedimo izlazak značajnog broja srpskih investitora na područja vaših zemalja", istakao je predsjednik Srbije.


Biznis.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Bosanska Posavina

Korparstvom se bavi još samo nekoliko porodica: Od pruća stvaraju čuda i ne daju da zanat zamre

Korparstvo je zanat u Bosanskoj Posavini star više od stotinu godina, a brojne porodice dugo su, izrađujući predmete od vrbovog pruća, imale posao na kućnom pragu i sigurnu egzistenciju. Ovi ljudi znali su od pruća isplesti korpe, ukrasne predmete, pa i namještaj - stolove i stolice za bašte.