Mora nositi i sigurnosnu narukvicu

Ivica Todorić pušten na slobodu uz kauciju od 100.000 funti

image Ivica Todorić

Ivica Todorić saslušan je pred sudom u Londonu, koji ga je pustio na slobodu uz kauciju od 100.000 funti i obavezu da nosi sigurnosnu narukvicu na nozi.

Todorić će se tako braniti sa slobode, ali mu je određeno nekoliko oštrih mjera koje mora poštivati ili mu slijedi zatvor.

Kako javlja reporter Nove TV Andrija Jarak te mjere uključuju kauciju od 100.000 funti i sigurnosnu narukvicu koju Ivica Todorić mora stalno nositi na nozi. Također, oduzet mu je pasoš, a do sljedećeg ročišta koje je zakazano tek u sljedećoj godini, ne smije napustiti London niti adresu na kojoj boravi u Londonu.

S obzirom da je naredno ročište zakazano za 10. april 2018. godine Ivica Todorić definitivno još dugo neće biti izručen Hrvatskoj.


Biznis.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Bosanska Posavina

Korparstvom se bavi još samo nekoliko porodica: Od pruća stvaraju čuda i ne daju da zanat zamre

Korparstvo je zanat u Bosanskoj Posavini star više od stotinu godina, a brojne porodice dugo su, izrađujući predmete od vrbovog pruća, imale posao na kućnom pragu i sigurnu egzistenciju. Ovi ljudi znali su od pruća isplesti korpe, ukrasne predmete, pa i namještaj - stolove i stolice za bašte.