Za četiri godine

Crna Gora dobija luksuzni turistički eko kompleks na Skadarskom jezeru

image Foto: Anadolija

Crna Gora će za četiri godine dobiti luksuzni turistički eko kompleks, koji će biti smješten u Nacionalnom parku Skadarsko jezero. Naziv kompleksa biće The Oberoi Lukxury Resort and Spa Skadar Lake Montenegro An Eco Resort, a vrijednost kompleksa biće 160 miliona eura, javlja Anadolu Agency (AA).

U Podgorici je tim povodom održana prezentacija projekta sa koje je poručeno da će na obali Skadarskog jezera nići jedinstveni turistički centar u Evropi.

Rezort će imati hotel sa 51 apartmanom, površine od 80 do 300 metara kvadratih, kao i 30 vila za iznajmljivanje. Turistički kompleks će graditi Montenegro Resort Company i italijanska građevinska kompanija Pizzarotti, koji su i vlasnici, dok će hotelom upravljati indijska kompanija Oberoi grupa.

Očekuje se da će izgradnja početi u prvoj polovini 2018. godine, a očekivani rok završetka gradnje je kraj 2022. godine.

Predsjednik Montenegro Resort Company Lionel Sonigo kazao je na današnjoj konferenciji da će Crna Gora postati prva evropska zemlja koja će imati jedan ovakav brend.

„Zajedno gradimo najbolji eko luksuzni komoleks vrijedan 160 miliona. Naša procjena je da će se tu zaposliti 200 ljudi van sezone, a u sezoni još 250 ljudi. Sve studije su pokazale da ništa neće ugroziti ljepotu Skadarskog jezera. U našem je interesu da sačuvamo ljepotu jezera“, kazao je Sonigo.

Pored novog imena kompleksa, koji je do sada bio poznat kao Porto Skadar Lake, danas je predstavljen i novi investitor na projektu, Pizzaroti Group. Ova kompanija u Crnoj Gori već gradi kompleks Porto Novi u Kumboru.

„Nevjerovatan razvoj turističkog sektora i kvalitet investicija u Crnoj Gori privukao je pažnju našeg odjeljenja za nekretnine. Ovdje želimo da primijenimo iskustvo stečeno radom na projektima u Monte Carlu, Njujorku, na francuskoj rivijeri i u Italiji“, kazao je generalni direktor kompanije Pizzaroti Giorgio Cassina.

Biznis.ba / AA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Pokrenuo biznis u Živinicama

VIDEO / Suad Bešlić: Čovjek koji se vratio kako drugi ne bi otišli

U okviru USAID Projekta "Jačanje uloge dijaspore u ekonomskom razvoju BiH" predstavljena je videopriča o Suadu Bešliću, poduzetniku koji se vratio iz Njemačke da bi pokrenuo biznis u Živinicama.