Veliki gubici

Ante Ramljak podnio kaznenu prijavu protiv bivše uprave Agrokora

image Ante Ramljak

Povjerenik Vlade Republike Hrvatske za Agrokor Ante Ramljak je, nakon što je u petak objavio rezultate revidiranih izvještaja najvažnijih kompanija tog koncerna, predstavio izvještaj koji će dati sliku o ukupnom poslovanju, ali i o eventualnoj kaznenoj odgovornosti ključnih osoba.

Ramljak je, nakon što je predstavljen izvještaj, rekao da je podnio kaznenu prijavu protiv odgovornih osoba u Agrokoru, odnosno protiv osoba koje su 2016. bile u upravi kompanije.

"Ne mogu iznostiti detalje. Dalje je na pravosudnim organima da odrade svoj dio zadatka", rekao je Ramljak.

Agrokor je prošle godine, kako je to istaknuto na današnjoj konferenciji, imao gubitak od 42, 9 milijardi kuna (blizu 2,91 milijardi KM), dok je 2015. gubitak iznosio 3,6 milijardi kuna (oko 93 miliona KM).

Todorić je, međutim, prikazao dobit od 1,2 milijardi kuna. Prihodu su bili precijenjeni u proteklim razdobljima za 3,5 milijardi kuna.

Gubitak u 2016. je bio 11 milijardi kuna cijele Agrokor Grupe. Sve što je objalvjeno prošle sedmice ulazi u ovu brojku. Gubitak visine kapitala Agrokor Grupe 14,5 milijarde kuna. Vrijednost imovine je 41 milijardi kuna, a obveza 56 milijardi kuna.

Agrokor dd je, prema riječima Ramljaka, imao gubitak od 10 milijardi kuna u 2016. godini. U 2015. godini je izvještavao da je u gubitku o 198 milijuna kuna, realno je to bilo milijarda i nešto.

Biznis.ba / Klix.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Closenger

Mladi Eniz Vuković iz Gradačca kreirao novu društvenu mrežu svjetskog nivoa

Bosanac Eniz Vuković (23), programer iz Gradačca, kreirao je closenger, novu društvenu mrežu svjetskog nivoa poput facebooka.