Crna Gora

Arapi kupili tivatsku luku Bijela za 2,65 miliona eura

image

Stečajni upravnik Jadranskog brodogradilišta Bijela Žarko Ostojić donio je odluku kojom odobrava prodaju koncesionog kruga konzorciju koji čine Adriatik Marinas i Damen za 2,65 miliona eura.

Odluku je, kako je potvrdio za Dan, juče poslao konzorciju službenom poštom.

Adriatik Marinas je vlasnik Porto Montenegra, dok je Damen holandska firma koja se bavi remontom i brodogradnjom i jedna je od uspješnijih u svijetu na tom polju.

“Povjerioci imaju pravo žalbe na odluku koju sam donio. Ako se niko ne bude žalio, odluka postaje pravosnažna, nakon čega se potpisuje ugovor sa konzorcijEm, koji ima 70 dana nakon potpisivanja ugovora da uplati novac. Konzorcij je obavezan da potpiše ugovor i uplati novac”, rekao je za Dan Ostojić.

Za 2,65 miliona eura vlasnici tivatske marine i njihovi partneri iz Holandije dobijaju svu imovinu u koncesionom krugu osim upravne zgrade. Dobijaju i opremu koja je usko vezana za te objekte.

Adriatik marinas i Damen planiraju da se u Bijeloj bave remontom jahti i megajahti. Oni su jedini dostavili ponudu za dodjelu koncesije za privredno korišćenje luke Bijela.

Koncesiju daje Vlada i to na 30 godina uz obavezno minimalno ulaganje od 20 miliona eura.

Vlasnici Porto Montenegra od prošle godine su Investment Corporation of Dubai (ICC). Oni su od Pitera Manka i njegovih partnera otkupili kompletan udio u firmi Adriatik Marinas.

U Bijeloj bi trebalo da bude zasposleno oko 100 radnika.Biznis.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Kvalitet i poštovanje rokova

Modna konfekcija "Kristin Mod": Proizvodi iz Lopara idu u Pariz

Modna konfekcija „Kristin Mod“ iz Lopara mogla bi zaposliti 20 novih radnika. Konkurs je stalno otvoren, kaže Obradin Božić, zamjenik direktora u ovom preduzeću koje zapošljava trenutno 65 radnika, uglavnom žensku radnu snagu. Vlasnik fabrike je Ratko Saković, koji živi u Parizu. Osim ove, Saković ima još dvije fabrike, u Karakaju kod Zvornika „Tisa Mod“ sa 80 radnika i fabriku u Zvorniku „Kristijan Lavis“ sa 45 radnika.