Duga 24 metra

Na prodaju Todorićeva jahta: "Jana" košta 1,4 miliona eura bez PDV-a

image

Vanredna uprava Agrokora objavila je 26. maja 2017. godine na svojim web stranicama javni poziv za iskazivanje interesa za kupovinu određenih pokretnina, konkretno motorne jahte i helikoptera, čime je započeo proces prodaje pokretnina koje nisu neophodne za poslovanje Agrokora d.d. i operativnih kompanija.

Od objave javnog poziva do danas zaprimljeno je 15 iskaza interesa za kupovinu jahte te 12 iskaza interesa za kupnju helikoptera. Svi koji su do sada na ovaj način iskazali svoj interes za kupovinu će o detaljima daljnjeg toka procesa prodaje biti i dalje obaviješteni, piše hrvatski Jutarnji.
 
Na prodaju je, preko agencije, motorna jahta model Riva 85 Opera imena "Jana", proizvedena 2006. godine, ukupne dužine 23,86 metara. Tražena cijena je 1,4 miliona eura. Radi se o cijeni bez poreza na dodanu vrijednost, a porezni tretman će se utvrditi ovisno o poreznom statusu kupca.
 
Jahta Riva 85 Opera je u trenutku otvaranja procesa vanredne uprave bila na redovnom servisu i održavanju na suhom vezu u Italiji, a od sinoć se nalazi u marini u Zadru.
 
Što se pregleda tiče, svi zainteresirani kupci će morati potpisati standardni Ugovor o pregledu broda te će za potrebe pregleda odnosno probne vožnje biti potrebno uplatiti i određenu naknadu, u skladu s vrijednosti motorne jahte, što je kod prodaja pokretnina ovakve vrijednosti uobičajeno. Pregled će, uz ispunjavanje navedenih uvjeta, biti moguć već od ovog utorka, 8. augusta.
 
Slična procedura vrijedit će i kod prodaje helikoptera, gdje je proces odabira agenta za koordinaciju prodaje pred finalizacijom.
 
Očekivanje vanredne uprave Agrokora je da se prodajni proces okonča tokom oktobra.

 

(Klix)

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
S ljubavlju iz Dohe

Amar Hromo, bh. arhitekta koji "gradi" Katar: Naši inžinjeri su ovdje sve cjenjeniji

Amar Hromo je sarajevski arhitekta koji živi i radi u glavnom gradu Katara, a u tu daleku zaljevsku zemlju je prije tri godine došao kako bi stekao iskustvo u svom poslu. Danas radi na projektima vrijednim više milijardi dolara. U slobodno vrijeme putuje po svijetu, rado se vraća u Sarajevo i preporučuje svima da dođu raditi u Katar.