Srbija

Antić: Elektroenergetska situacija potpuno stabilna

image Aleksandar Antić

Elektroenergetska situacija u Srbiji je potpuno stabilna, istakli su ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i direktor JP EPS Milorad Grčić tokom posjete kopu "Tamnava - Zapadno polje" u RB Kolubara.

Mi smo u julu ove godine proizveli pet odsto više električne energije nego lani u julu, rekao je Antić.

Za elektroprivredu Srbije kao i za sve ostale važi Zakon o javnim nabavkama i sve procedure za nabavku dijelova se obavljaju u skladu sa njim, rekao je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić dodajući da čine napore da se to ubrza.

Odgovarajući na pitanje novinara da li će biti sprovedena hitan postupak javnih nabavki za pojedine dijelove, što su rudari i tražili od doskorašnjeg premijera, Antić je rekao da predsjednik Aleksandar Vučić daje ogromnu podršku elektroprivredi Srbije posebno Kolubari i Kostolcu gde se obavlja ključna proizvodnja uglja za stabilnost elektroenergetskog sistema.

Biznis.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Bosanska Posavina

Korparstvom se bavi još samo nekoliko porodica: Od pruća stvaraju čuda i ne daju da zanat zamre

Korparstvo je zanat u Bosanskoj Posavini star više od stotinu godina, a brojne porodice dugo su, izrađujući predmete od vrbovog pruća, imale posao na kućnom pragu i sigurnu egzistenciju. Ovi ljudi znali su od pruća isplesti korpe, ukrasne predmete, pa i namještaj - stolove i stolice za bašte.