Srbija

Antić: Elektroenergetska situacija potpuno stabilna

image Aleksandar Antić

Elektroenergetska situacija u Srbiji je potpuno stabilna, istakli su ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i direktor JP EPS Milorad Grčić tokom posjete kopu "Tamnava - Zapadno polje" u RB Kolubara.

Mi smo u julu ove godine proizveli pet odsto više električne energije nego lani u julu, rekao je Antić.

Za elektroprivredu Srbije kao i za sve ostale važi Zakon o javnim nabavkama i sve procedure za nabavku dijelova se obavljaju u skladu sa njim, rekao je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić dodajući da čine napore da se to ubrza.

Odgovarajući na pitanje novinara da li će biti sprovedena hitan postupak javnih nabavki za pojedine dijelove, što su rudari i tražili od doskorašnjeg premijera, Antić je rekao da predsjednik Aleksandar Vučić daje ogromnu podršku elektroprivredi Srbije posebno Kolubari i Kostolcu gde se obavlja ključna proizvodnja uglja za stabilnost elektroenergetskog sistema.

Biznis.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
S ljubavlju iz Dohe

Amar Hromo, bh. arhitekta koji "gradi" Katar: Naši inžinjeri su ovdje sve cjenjeniji

Amar Hromo je sarajevski arhitekta koji živi i radi u glavnom gradu Katara, a u tu daleku zaljevsku zemlju je prije tri godine došao kako bi stekao iskustvo u svom poslu. Danas radi na projektima vrijednim više milijardi dolara. U slobodno vrijeme putuje po svijetu, rado se vraća u Sarajevo i preporučuje svima da dođu raditi u Katar.